Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata de naut este in scadere

piata-de-naut-este-in-scadere

In acest an se estimeaza o scadere cu pana la 20% pe piata nautului. Livrarile mondiale sunt afectate de evolutiile meteorologice nefavorabile si de situatia geo-politica actuala, potrivit Global Pulse Confederation.


In prezent, preturile la naut au cunoscut o crestere substantiala, creand probleme producatorilor de alimente, noteaza Reuters.
 
Nautul este cunoscut ca principalul ingredient pentru humus, insa poate fi procesat si in faina, supe si tocanite. Aceasta leguma a cunoscut o popularitate in SUA, inregistrad o crestere in ultima perioada. De asemenea, este consumata frecvent in India si Orientul Mijlociu, locuri unde oamenii depun efort pentru a acoperi costurile de crestere ale importurilor de alimente.
 
Fermierii din SUA ocupa locul al patrulea la exportul mondial de naut. In acest an, insa, s-au infiintat mai putine culturi din cauza conditiilor meteo nefavorabile din primavara. Au ales sa inlocuiasca nautul cu culturi mai profitabile, precum cele de grau sau porumb, potrivit datelor oficiale. Suprafata plantata cu naut in SUA este cu 5% mai mica fata de cele anterioare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, problemele meteo nu sunt singurele, avand in vedere ca cele doua tari implicate in razboi erau producatoare de naut. In acest context, lanturile globale de aprovizionare au cunscut o scadere majora, marii cumparatori din sudul Asiei si bazinul Mediteranei incearca sa ajunga la stocurile americane.
 
"Cand a izbucnit razboiul dintre Rusia si Ucraina, cererea a explodat. Am vazut o cerere puternica din China, apoi au aparut telefoanele de la clientii din Pakistan si Bangladesh", a declarat Jeff Van Pevenage, director general al producatorului si traderului de cereale si leguminoase Columbia Grain International.
 
In acest caz, au fost eliminate 50.000 de tone din cauza ca Ucraina nu a putut insamanta toate culturile de naut. In mod normal, legumele erau transportate catre Europa, spune Navneet Singh Chhabra, director la traderul de naut Shree Sheela International.
 
De asemenea, acesta a completat cu faptul ca responsabilitatea Rusiei reprezenta 25% din comertul mondial. "Rusia exporta minim 200.000-250.000 de tone de naut pe an. Cand a izbucnit razboiul in februarie, aceasta oferta a disparut", a mai spus acesta.
 
Problemele cu transportul au alimentat cresterea preturilor la naut, accentuand constrangerile de aprovizionare, in special in SUA. Comerciantii de cereale au fost fortati sa livreze containerele cu naut pe calea ferate din cauza aglomerarii navelor din zona de nord-vest a Oceanului Pacific. Astfel, noua ruta adoptata este mai scumpa si mai lunga pentru a raspunde la comenzi.
 
Livrarile limitate au condus la cresterea preturilor cu amanuntul. Preturile la naut au crescut in SUA cu 12% comparativ cu anul precedent. In prezent, preturile sunt cu 17% mai mari fata de perioada de dinainte de pandemie, conform ultimelor date prezentate de NielsenIQ. In aceasta situatie, preturile la humus au crescut cu 6,9%, comparativ cu 2019.
 
"Ultimele studii ale firmei Shree Sheela International arata ca cererea mondiala de naut depaseste cu mult livrarile. Turcia a introdus o interdictie la export, in timp ce randamentul culturilor din Mexic a scazut foarte mult, din cauza evolutiilor meteo nefavorabile. 
 
In Australia, un alt mare exportator de naut, fermierii s-au confruntat cu inundatii, iar vanzatorii se chinuie sa fac rost de spatii pentru containere pe nave", scrie AgroTv.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016