Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Vegetal

Epoca de plantare a rasadurilor in camp se stabileste in functie de conditiile climatice ale zonei, de cerintele plantelor fata de temperatura, de varsta rasadului si, nu in ultimul rand, de perioada in care dorim sa obtinem productia.
Inainte cu o zi de plantare, rasadurile se uda pentru ca la scoaterea lor sa ramana cat mai multe radacini cu pamant. Scoaterea rasadurilor se face prin dislocarea pamantului pentru reducerea numarului de radacini rupte, se aseaza in ladite, se acopera cu o folie de polietilena curata si se transporta la locul plantarii definitive. Inainte de plantare rasadurile se sorteaza, indepartandu-se cele necorespunzatoare.
Rasadurile nerepicate se fasoneaza si se mocirlesc. Fasonarea consta in scurtarea radacinilor daca acestea sunt prea lungi, asstfel ca la plantare radacinile sa aibe o pozitie verticala.
Mocirlirea consta in introducerea radacinilor intr-un amestec format din dejectii proaspete de bovine, apa, insecticide si substante stimulatoare de inradacinare.
De asemenea la culturile carese infiinteaza in timpu; verii (varzoase de toamna, ceapa, telina, salata) se poate indeparta 1/3 din varful frunzelor pentru micsorarea suprafeteti de transpiratie si a evita uscarea plantelor.
Tehnica plantarii. Plantele care au capacitatea de a emite radacini adventive (tomate, varza, castraveti) se pot planta la o adncime mai mare decat aceea la care au fost produse. Rasadurile de ardei, salata, gulii si telina se planteaza la aceeasi adancime la care au fost produse, respectiv pana la frunzele cotiledonale.
Rasadurile se palnteaza manual cu plantatorul, iar cele produse in cuburi nutritive sau ghivece nutritive se planteaza cu ajutorul lingurei de plantat sau in cuiburi facute cu sapa.
Rasadurile se introduc in cuibuiri cu radacinile in pozitie verticala.
Este important ca solul in care se planteaza rasadul sa nu ajunga in contact cu tulpina, pentru a evita apariţia bolilor de colet. Pentru acest aspect, cubul sau ghiveciul se planteaza astfel incat 1-2 cm din partea superioara a acestuia sa nu fie ingropata.
Rasadurile nerepicate se fasoneaza si se mocirlesc. Fasonarea consta in scurtarea radacinilor daca acestea sunt prea lungi, asstfel ca la plantare radacinile sa aibe o pozitie verticala.
Mocirlirea consta in introducerea radacinilor intr-un amestec format din dejectii proaspete de bovine, apa, insecticide si substante stimulatoare de inradacinare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemenea la culturile carese infiinteaza in timpu; verii (varzoase de toamna, ceapa, telina, salata) se poate indeparta 1/3 din varful frunzelor pentru micsorarea suprafeteti de transpiratie si a evita uscarea plantelor.
Tehnica plantarii. Plantele care au capacitatea de a emite radacini adventive (tomate, varza, castraveti) se pot planta la o adncime mai mare decat aceea la care au fost produse. Rasadurile de ardei, salata, gulii si telina se planteaza la aceeasi adancime la care au fost produse, respectiv pana la frunzele cotiledonale.
Rasadurile se palnteaza manual cu plantatorul, iar cele produse in cuburi nutritive sau ghivece nutritive se planteaza cu ajutorul lingurei de plantat sau in cuiburi facute cu sapa.
Rasadurile se introduc in cuibuiri cu radacinile in pozitie verticala.
Este important ca solul in care se planteaza rasadul sa nu ajunga in contact cu tulpina, pentru a evita apariţia bolilor de colet. Pentru acest aspect, cubul sau ghiveciul se planteaza astfel incat 1-2 cm din partea superioara a acestuia sa nu fie ingropata.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News