Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Plantarea rasadurillor de legume
Epoca de plantare a rasadurilor in camp se stabileste in functie de conditiile climatice ale zonei, de cerintele plantelor fata de temperatura, de varsta rasadului si, nu in ultimul rand, de perioada in care dorim sa obtinem productia.
Inainte cu o zi de plantare, rasadurile se uda pentru ca la scoaterea lor sa ramana cat mai multe radacini cu pamant. Scoaterea rasadurilor se face prin dislocarea pamantului pentru reducerea numarului de radacini rupte, se aseaza in ladite, se acopera cu o folie de polietilena curata si se transporta la locul plantarii definitive. Inainte de plantare rasadurile se sorteaza, indepartandu-se cele necorespunzatoare.
Rasadurile nerepicate se fasoneaza si se mocirlesc. Fasonarea consta in scurtarea radacinilor daca acestea sunt prea lungi, asstfel ca la plantare radacinile sa aibe o pozitie verticala.
Mocirlirea consta in introducerea radacinilor intr-un amestec format din dejectii proaspete de bovine, apa, insecticide si substante stimulatoare de inradacinare.
De asemenea la culturile carese infiinteaza in timpu; verii (varzoase de toamna, ceapa, telina, salata) se poate indeparta 1/3 din varful frunzelor pentru micsorarea suprafeteti de transpiratie si a evita uscarea plantelor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Tehnica plantarii. Plantele care au capacitatea de a emite radacini adventive (tomate, varza, castraveti) se pot planta la o adncime mai mare decat aceea la care au fost produse. Rasadurile de ardei, salata, gulii si telina se planteaza la aceeasi adancime la care au fost produse, respectiv pana la frunzele cotiledonale.
Rasadurile se palnteaza manual cu plantatorul, iar cele produse in cuburi nutritive sau ghivece nutritive se planteaza cu ajutorul lingurei de plantat sau in cuiburi facute cu sapa.
Rasadurile se introduc in cuibuiri cu radacinile in pozitie verticala.
Este important ca solul in care se planteaza rasadul sa nu ajunga in contact cu tulpina, pentru a evita apariĊ£ia bolilor de colet. Pentru acest aspect, cubul sau ghiveciul se planteaza astfel incat 1-2 cm din partea superioara a acestuia sa nu fie ingropata.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturiUltima ora
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile
- » Romania inregistreaza scaderi la productia de porumb
Idei de afaceri in agricultura