Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ploile au transformat in orezarii 14.000 de hectare de grau, porumb si floare

ploile-au-transformat-in-orezarii-14000-de-hectare-de-grau-porumb-si-floare

Ploile cazute in ultimele saptamani au venit parca in ciuda fermierilor, de parca cel responsabil de caderea ploilor ar fi zis: "A, va plangeti de seceta? Luati ploi, atunci!". Astfel incat, multe campuri au fost transformate in adevarate "orezarii" in care nu se poate intra decat, eventual, pentru efectuarea lucrarilor de indepartare a apei prin saparea de santuri si rigole de scurgere. Lucrari care, din pacate, nu sunt la indemana oricui si nu oriunde pot fi facute cu bune rezultate.


Daniel Constantin a declarat ca aproximativ 14.000 de hectare de culturi au fost afectate de ploi pana in prezent, el mentionand ca fiind afectate in special graul, porumbul si floarea soarelui.

"Pe situatia pe care am vazut-o astazi dimineata, intr-adevar, cifrele cresc de la ora la ora, suntem undeva la 12.000 - 14.000 de hectare, ma refer la cultura mare, la nivel national. Cifra este in jurul procentului de 1 la suta. Ma refer la cultura mare, porumb, floarea soarelui, grau", a declarat Daniel Constantin.

Ministrul a mai afirmat ca la legume si fructe nu are datele privind pagubele. "Nu am informatii ca ar fi cifre mari", a spus Constantin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ministrul Agriculturii a mai declarat ca se incearca sprijinirea agricultorilor afectati de calamitati. "Am fost calamitati la inceputul anului de zapezile abundente, in 31 de judete. Miercuri am aprobat o hotarare de Guvern care vine in sprijinul producatorilor cu sere si solarii, cu un ajutor, care este reglementat de un regulament european, care nu poate sa depaseasca 7.500 de euro pe producator agricol afectat. Deja avem o masura pentru cei care sunt calamitati in aceasta perioada si, probabil, vom incerca sa venim cu alte forme de sprijin pentru cei care au fost afectati intr-o forma sau alta", a mai declarat ministrul Agriculturii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016