Pretul graului, la cote istorice
Publicat la data de 02 Nov. 2021 in:
Vegetal Vesti bune pentru fermierii romani care au muncit din greu in acest an. Pretul graului se afla acum la cote nemaivazute din 2021.
Pretul graului la bursa de cereale de la Chicago a urcat marti la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape noua ani.
La bursa de cereale de la Chicago (CBOT), contractul de referinta pentru grau s-a apreciat cu 0,8%, pana la 8,03 dolari per bushel, dupa ce atinsese anterior 8,07 dolari per bushel, cel mai ridicat pret din decembrie 2012. Luni, cresterea a fost de 3,2%.
Cotatiile futures la porumb au urcat cu 0,3%, la 5,80 dolari per bushel, iar la soia boabe contractul de referinta a crescut cu 0,5%, la 12,54 dolari per bushel.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Cotatiile futures la grau la bursa de la Paris au crescut la nivelul record de 296,75 euro pe tona (343,96 dolari pe tona).
Departamentul american al Agriculturii (USDA) a apreciat ca 45% din cultura de iarna de grau este intr-o situatie "buna spre excelent", cu trei puncte procentuale sub estimarile analistilor.
"Exista temeri privind viitoarea cultura de grau, intr-un moment in care stocurile globale sunt deja la un nivel scazut, iar cererea este solida. Este o combinatie destul de exploziva", a apreciat un trader european.
"Preturile la grau nu vor scadea considerabil in viitorul apropiat. De fapt, preturile cresc sub toate aspectele, ceea ce face imposibila trecerea la diferiti furnizori", se arata intr-un raport al analistilor Commerzbank.
Avand in vedere ca graul este materia prima pentru orice, de la baghetele din Franta si pana la taiteii din Asia, cotatiile la grau au un impact mai direct asupra consumatorilor spre deosebire de alte culturi, precum porumb sau soia boabe, care sunt folosite in principal ca nutret pentru animale.
Cele mai recente date oficiale ale Comisiei Europene arata ca vanzarile de grau ale UE se ridicau, la finele lunii octombrie, la noua milioane de tone, insa aceste cifre nu includ si datele cu privire la exporturile Frantei.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>