Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul graului, la cote istorice

pretul-graului-la-cote-istorice

Vesti bune pentru fermierii romani care au muncit din greu in acest an. Pretul graului se afla acum la cote nemaivazute din 2021.


Pretul graului la bursa de cereale de la Chicago a urcat marti la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape noua ani.
 
La bursa de cereale de la Chicago (CBOT), contractul de referinta pentru grau s-a apreciat cu 0,8%, pana la 8,03 dolari per bushel, dupa ce atinsese anterior 8,07 dolari per bushel, cel mai ridicat pret din decembrie 2012. Luni, cresterea a fost de 3,2%.
 
Cotatiile futures la porumb au urcat cu 0,3%, la 5,80 dolari per bushel, iar la soia boabe contractul de referinta a crescut cu 0,5%, la 12,54 dolari per bushel.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Cotatiile futures la grau la bursa de la Paris au crescut la nivelul record de 296,75 euro pe tona (343,96 dolari pe tona).
 
Departamentul american al Agriculturii (USDA) a apreciat ca 45% din cultura de iarna de grau este intr-o situatie "buna spre excelent", cu trei puncte procentuale sub estimarile analistilor.
 
"Exista temeri privind viitoarea cultura de grau, intr-un moment in care stocurile globale sunt deja la un nivel scazut, iar cererea este solida. Este o combinatie destul de exploziva", a apreciat un trader european.
 
"Preturile la grau nu vor scadea considerabil in viitorul apropiat. De fapt, preturile cresc sub toate aspectele, ceea ce face imposibila trecerea la diferiti furnizori", se arata intr-un raport al analistilor Commerzbank.
 
Avand in vedere ca graul este materia prima pentru orice, de la baghetele din Franta si pana la taiteii din Asia, cotatiile la grau au un impact mai direct asupra consumatorilor spre deosebire de alte culturi, precum porumb sau soia boabe, care sunt folosite in principal ca nutret pentru animale.
 
Cele mai recente date oficiale ale Comisiei Europene arata ca vanzarile de grau ale UE se ridicau, la finele lunii octombrie, la noua milioane de tone, insa aceste cifre nu includ si datele cu privire la exporturile Frantei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.22 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016