Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Pretul porumbului a coborat in acest an la minimul istoric
In timp ce in urma cu trei ani, in 2011, porumbul se vindea cu un leu pe kilogram, anul acesta pretul a coborat la 40 de bani pe kilogram.
Fermierii spun ca situatia a fost generata de productia mare din acest an, de numarul mic al consumatorilor, dar si de cotatia la bursa a porumbului.
Preţul porumbului a scazut de la un leu pe kilogram, in 2011, la 40 de bani pe kilogram in acest an, chiar daca in 2014 s-a inregistrat o productie mai mare decat in alţi ani. In schimb, a scazut consumul, dupa cum spun cei din domeniu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Legat de acest subiect, Nicolae Hodisan, directorul Directiei Agricole Bihor, a declarat ca „Este un prag minim şi din cauza unei piete destul de slabe, in ceea ce priveste consumul cerealelor, mai ales in sectorul zootehnic, care in ultimii ani a fost in considerabila scadere”.
O alta cauza o reprezinta impunerea de catre marile concerne agricole a pretului la bursa internationala. Specialistii sunt convinsi ca numai fermierii care isi vor ţine cerealele in depozite pana la reglarea pietei vor face profit.
„Pretul la porumb nu-l facem nici noi, nici cei din sud, pretul se face pe bursa. Pentru unele zone, unde sunt productiile bune, profitul sau venitul pe hectar e undeva unde a fost si anul trecut”, spune si fermierul Dan Corbuţ.
De variatiile de pret de pe bursele internationale nu sunt afectati fermierii care lucreaza ecologic. Acestia au produse atestate, ale caror preturi sunt, de obicei, duble fata de cele din agricultura traditionala.
„Evitam al doilea procesator, daca se poate, si asa mentinem un preţ mai mic pentru consumator”, a explicat Miklos Nagy, presedintele Asociatiei Bioterra.
Analistii considera ca, in cautarea unui pret mai bun, mulţi agricultori isi vor cauta clienti peste graniţa, intrucat de acolo vin deja semnale ca marfa romaneasca, de o calitate foarte buna, este la mare cautare.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » MADR: Subventii pentru agricultura de pana la 560.000 de euro per beneficiar
- » Florin Barbu anunta modificari la Programul Tomata
- » Barbu: Casa Unirea va participa la urmatoarea sesiune a programului Investalim
- » MADR: Masurile propuse au fost agreate cu fermierii si distribuitorii de inputuri agricole
- » APIA: Au mai ramas 4 zile