Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatorii autohtoni au scos pe piata 216 tone de tomate

producatorii-autohtoni-au-scos-pe-piata-216-tone-de-tomate

Ministrul Petre Daea a precizat ca fiecare lot a fost testat in prealabil, inainte a a ajunge pe tarabele din piete.


Producatorii romani au scos pe piata in aceasta perioada 216 tone de tomate, iar inainte de ajunge in piata au fost prelevate probe de la rosii si au fost analizate, a declarat zilele trecute Agriculturii.
 
„Doar producatorii inregistrati ies pe piata. De la ei se preleveaza probe. Noi am inceput acest program de analizare a calitatii tomatelor. Am instituit aceasta regula pentru ca in momentul in care se recolteaza primele tomate de la producatorii inregistrati sa se preleveze probe si sa se analizeze. La aceasta data s-au scos pe piata 216 tone de tomate”, a spus Daea.
 
El a explicat ca, in momentul in care se face prima recoltare, inspectorii de la autoritatea fito-sanitara analizeaza, la fiecare producator, probele inainte ca produsele sa iasa pe piata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„La toti producatorii din Romania care azi scot din solarii tomate li se preleveaza probe pana ajung la piata. Iar acestea sunt analizate”, a spus seful MADR.
 
In cadrul programului guvernamental „Tomate 2017” s-au inscris pana in prezent 6.816 de beneficiari, iar la acest moment pe piata se vand rosii romanesti in 12 judete.
 
„Este un program guvernamental pe care l-amprezentat in Parlament, pe care il avem sustinut cu sume bugetare in bugetul ministerului si care se concretizeaza la aceasta data in 6.816 beneficiari. Dintre acestia, 4.200 au plantat, intelegand prima recolta, in aceasta perioada de extrasezon. Din totalul de 4.200, la 2.066 de beneficiari tomatele sunt in plin rod, iar pe piata au iesit 106 beneficiari. Desi am avut un an mai dificil, cu un prag termic mai scazut, totusi, cum spuneam, si ey dau date exacte si cifre care sa confirme realitatea, spuneam ca, intr-un an cu temperaturi scazute, am reusit sa avem un avans de recolta cu 11 zile”, a declarat Petre Daea.
 
Ministrul Agriculturii a mai precizat ca pretul difera de la o zona a tarii la alta, dand drept exemplu zona Arad unde un kilogram de rosii costa sase lei, in timp ce la Bucuresti se vinde cu 12 lei. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016