Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia medie de porumb este anul acesta de 4 tone la hectar

productia-medie-de-porumb-este-anul-acesta-de-4-tone-la-hectar

Estimarea a fost facuta de Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, si comunicata de presedintele acesteia, Laurentiu Baciu.


Recent, pesedintele LAPAR, Laurentiu Baciu, a anuntat ca productia de porumb medie este de 4 tone la hectar, acesta adaugand si ca preţurile cerealelor sunt mai mici cu 20 la suta fata de anul trecut.

„Exista agricultorii care s-au folosit de tehnologie si au obtinut productii bune, dar exista foarte multi fermieri cu productii mici”, a subliniat Baciu. Acesta a spus ca am putea avea o productie de porumb mai mare decat anul trecut, dar acest lucru nu foloseste la nimic daca fermierii au incasari mai mici.
In ceea ce priveste productia de floarea-soarelui, aceasta este mai mica decat anul trecut. S-au obuinut in medie doua tone la hectar. Situatia buna este confirmata si de purtatorul de cuvant al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Teleorman, Stelian Gaina.

„Productiile sunt bune, chiar foarte bune la anumiti fermieri care au aplicat tehnologia si au administrat ingrasaminte si au facut tratamente la timp. Productia este foarte buna. La floarea soarelui recoltatul este efectuat pe o suprafaţa de 79.000 de hectare dintr-un total de 80.500, respectiv 98 la suta din suprafaţa. Productia medie se situeaza la 2.430 de kilograme la hectar. La cultura de porumb recoltatul este efectuat pe 75 la suta din suprafata, 56.000 de hectare dintr-un total de 74.000. Productia medie este undeva la 4.250 de kilograme, porumb boabe la hectar”, a declarat Stelian Gaina.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


In paralel cu strangerea recoltelor, fermierii efectueaza lucrari de arat, de discuit, de pregatire a patului germinativ si de infiinţare a culturilor de cereale paioase si de rapita.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016