Programul Rabla pentru tractoare. Micii fermieri primesc finantare de 20.000 euro
Publicat la data de 29 Mai. 2024 in:
Vegetal Administratia Fondului pentru Mediu va lansa in aceasta vara programul Rabla pentru tractoare. Noul program este destinat micilor fermieri care vor sa-si achizitioneze tractoare si utilaje noi. Sprijinul oferit va fi de maximum 20.000 de euro/beneficiar.
"Acum suntem in perioada in care scriem un ghid de finantare pentru asa ceva. Mecanismul va fi extrem de simplu, va fi ca la Rabla auto; casezi o rabla si vei primi un voucher pentru achizitia unui tractor. Valoarea maxima a tractorului va fi de cel mult 55.000 de euro. (…) Bugetul este de 100 de milioane de euro si dam maxim 20.000 de euro pentru fiecare mic fermier in parte.
Aici discutam de o schema de ajutor de stat, pentru ca mergem pe o finantare pentru producatorii agricoli. Practic, ei vor beneficia de un grant de la AFM in cuantum de 20.000 de euro. Cu acesti 20.000 de euro isi achizitioneaza tractor si utilajele necesare. Obligatoriu vor avea si o cota de cofinantare, deci nu vor primi integral suma. Intensitatea ajutorului de stat difera in functie de judetul de provenienta", a precizat presedintele AFM, Laurentiu Neculaescu, intr-un interviu la DC News.
Pentru a primi voucherul de 20.000 de euro, micii fermieri nu trebuie obligatoriu sa caseze un tractor vechi. Suma poate fi oferita si in schimbul casarii unui autoturism normal.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
In ceea ce priveste inscrierea, aceasta se va face similar programului Rabla Casic, printr-un sistem informatic.
"Nu trebuie casat un tractor vechi, puteti sa casati o rabla, o masina veche. (…) Nu ne ducem cu finantarea in zona marilor agricultori. Noi discutam de finantarea micilor producatori, persoanelor fizice care au certificat de producator si care au in exploatare 5-10 hectare, nu cei care dau peste 50 de hectare. Una din conditii va fi ca, in 5 ani de zile de la participarea in cadrul acestui program, sa se transforme din persoana fizica cu certificat de producator, in persoana fizica autorizata sau intreprindere individuala.
Va fi o aplicatie informatica pe modelul de la Rabla, in care documentele vor fi minimale. In afara de buletin si certificatele de atestare fiscala privind datoriile la bugetul de stat si bugetul local, vor trebui sa aiba certificatul de producator emis de primarie. (…) Speram in o luna, doua, sa avem axa de finantare lansata", a mai subliniat Laurentiu Neculaescu.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>