Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recolta de grau din culturile ilfovene, redusa la jumatate de ploi si grindina

recolta-de-grau-din-culturile-ilfovene-redusa-la-jumatate-de-ploi-si-grindina

Pierderi insemnate vor fi inregistrate si la culturile de porumb si floarea soarelui, conform estimarilor facute de Ilie Dan, presedintele Asociatiei Fermierilor din judetul Ilfov.


Estimarile optimiste pe care agricultorii ilfoveni le faceau la inceputul lunii iunie nu si-au gasit confirmarea, planurile fermierilor fiind date peste cap de vremea foarte capricioasa care aproape le-a injumatatit productia de grau, afectand totodata si celelalte culturi, precum porumbul si floarea soarelui.
 
O spune chiar presedintele Asociatiei Fermierilor din judetul Ilfov, Ilie Dan, organizatie ce are ca membri 40 de fermieri si acopera 25.000 din totalul de 40.000 de hectare de culturi agricole existente la nivelul judetului Ilfov. Acesta a precizat ca fermierii aveau asteptari mai mari in 2014 la productia grau, raportat la cheltuielile facute pentru aplicarea tehnologiilor si la costul inputurilor, mult mai ridicate fata de anul trecut, insa ploaia si grindina le-au dat planurile peste cap, in prezent asteptandu-se la o productie pe jumatate decat cea pe care o estimau la inceputul lunii trecute.
 
„Estimam in iunie o productie mai mare decat anul trecut, dar au venit diferentele de temperatura, noaptea 12-13 grade si ziua 25-28 de grade, iar aceasta diferenta a facut ca boabele sa nu se mai dezvolte bine pe varf. Au ramas boabe foarte mici si asa scade si productia si greutatea hectolitrica. Am pierdut din punctul acesta de vedere si cantitativ si calitativ” s-a plans presedintele fermierilor ilfoveni.
 
Anul trecut, fermierii din Ilfov au avut peste 4.000 de kilograme de grau la hectar datorita aplicarii tehnologiei, in timp ce productia medie pe tara a fost de circa 3.000 de kilograme la kectar. „Speram sa inchidem anul acesta la peste 4.000 kg/ha, poate 5.000 kg/ha, desi aveam asteptari mult mai mari, undeva la 7.000 de kg/ha, asa cum arata recolta la inceputul lunii iunie si raportat la cheltuielile pe care le-am facut si la costul inputurilor, mult mai mare anul acesta. Cam toata tara a fost devastata de vant si ploi anul acesta, iar ploile care se anunta si in aceasta saptamana in zona vor duce la deprecierea calitativa a graului”, a mai declarat Ilie Dan.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Conform acestuia, nici culturile de porumb si floarea soarelui nu au scapat de vicisitudinile vremii, din cauza ploilor si grindinei, pe terenurile respective creandu-se baltiri, care afecteaza productia, chiar daca plantele sunt bine dezvoltate la acest moment.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016