Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de cartofi

romanii-sunt-printre-cei-mai-mari-consumatori-de-cartofi

Importurile de cartofi, in stare proaspata sau refrigerata, au totalizat 63.975 tone, in primele opt luni din 2012, fiind in scadere cu aproape 18% fata de cele realizate in aceeasi perioada din 2011 (77.652 tone), potrivit datelor furnizate Agerpres de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) privind comertul cu produse agroalimentare.


Valoarea acestor importuri realizate din tarile intra si extra comunitare a atins 8,22 milioane de euro, in primele opt luni din din acest an, in scadere de aproape trei ori fata de cele 22,54 milioane euro cheltuite in perioada similara din 2011.

Potrivit datelor MADR, pe pietele externe au fost livrate in perioada mentionata numai 4.232 tone de cartofi, in valoare de 407.802 euro, in timp ce in perioada similara din 2011 incasarile au fost de 2,13 milioane euro, insa pentru o cantitate dubla de cartofi, respectiv de 9.508,2 tone.

In aceasta vara, arsita si seceta prelungita au afectat aproape 80% din culturile de cartofi din zonele traditionale precum Covasna, Harghita si Brasov.

Productia de cartofi a Romaniei se cifreaza anual intre 3 si 4 milioane de tone, cantitate suficienta pentru asigurarea consumului intern - de circa doua milioane de tone anual - dar si pentru samanta ( circa un milion de tone), procesare si furaje (circa 40.000 de tone). Romania raporteaza anual o suprafata cultivata cu cartofi in jurul valorii de 240.000 hectare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Romanii consuma anual, in medie, 92 de kg/cartofi pe locuitor, situandu-se pe locul 4 in Uniunea Europeana. Suntem depasiti doar de Portugalia cu 126,9 kg/locuitor/an, Irlanda - 118,7 kg/locuitor/an si Marea Britanie cu 112,4 kg/locuitor/an.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016