Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rosiile romanesti din judetul Olt, vandute de producatori la pretul de 12 si 15 lei pe kilogram

rosiile-romanesti-din-judetul-olt-vandute-de-producatori-la-pretul-de-12-si-15-lei-pe-kilogram

Rosiile romanesti sunt din ce in ce mai prezente pe tarabele din tara, ceea ce face ca pretul per kilogram sa fie in scadere, fata de saptamanile trecute.


In judetul Olt, peste 500 de fermieri inscrisi in programul "Tomata" au inceput deja recoltarea si livrarea tomatelor spre piete, a anuntat presedintele Sindicatului Producatorilor Agricoli (SPA) Olt, Ion Paunel.
 
"In urma cu doua saptamani, la producator, pretul unui kilogram de tomate era de aproximativ 25 de lei la producator, iar acum este intre 12 - 14 lei", a spus Ion Paunel, citat de Agerpres.

Dinamica pretului la aceste legume poate fi explicata si prin faptul ca in urma cu doua saptamani in judetul Olt erau 100 de fermieri care recoltau tomate, iar in prezent sunt peste 500 de producatori din judet care recolteaza tomatele, potrivit directorului Directiei Agricole Judetene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste si:

Bolile tomatelor
 
"Pentru programul Tomata, echipele noastre au efectuat aproximativ 5.000 de vizite in teren pentru prima fisa si peste 500 de vizite pentru fisa a doua, ceea ce inseamna ca peste 500 de producatori au inceput recoltarea tomatelor si livrarea lor catre piete", a spus Gabriela Andronie.
 

5.813 de fermieri din Olt s-au inscris in programul Tomata

 
Sefa DAJ Olt a mentionat in judetul Olt sunt 5.813 fermieri inscrisi in programul "Tomata" pentru a primi ajutor de minimis, iar echipele DAJ trebuie sa efectueze cate doua verificari in teren la fiecare producator, prima vizita fiind impreuna cu reprezentati ai APIA pentru a verifica infiintarea culturii si suprafata cultivata, iar a doua verificare, in perioada recoltarii.
 
"Echipele DAJ Olt si ale APIA au efectuat pana in prezent prima vizita in teren la peste 5.000 dintre producatorii inscrisi in program si vor incheia prima serie a verificarilor pana pe 10 mai", a precizat Gabriela Andronie.
 
Liderul SPA Olt a adaugat ca in a doua parte a lunii mai va creste mai mult numarul producatorilor de tomate care vor incepe recoltarea, fiind vorba in special de acei fermieri care nu au folosit centrale termice pentru incalzirea solariilor pe timpul iernii. 

 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016