Rosiile romanesti din judetul Olt, vandute de producatori la pretul de 12 si 15 lei pe kilogram
Publicat la data de 05 Mai. 2022 in:
Vegetal Rosiile romanesti sunt din ce in ce mai prezente pe tarabele din tara, ceea ce face ca pretul per kilogram sa fie in scadere, fata de saptamanile trecute.
In judetul Olt, peste 500 de fermieri inscrisi in programul "Tomata" au inceput deja recoltarea si livrarea tomatelor spre piete, a anuntat presedintele Sindicatului Producatorilor Agricoli (SPA) Olt, Ion Paunel.
"In urma cu doua saptamani, la producator, pretul unui kilogram de tomate era de aproximativ 25 de lei la producator, iar acum este intre 12 - 14 lei", a spus Ion Paunel, citat de
Agerpres.
Dinamica pretului la aceste legume poate fi explicata si prin faptul ca in urma cu doua saptamani in judetul Olt erau 100 de fermieri care recoltau tomate, iar in prezent sunt peste 500 de producatori din judet care recolteaza tomatele, potrivit directorului Directiei Agricole Judetene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
Citeste si:
Bolile tomatelor
"Pentru programul Tomata, echipele noastre au efectuat aproximativ 5.000 de vizite in teren pentru prima fisa si peste 500 de vizite pentru fisa a doua, ceea ce inseamna ca peste 500 de producatori au inceput recoltarea tomatelor si livrarea lor catre piete", a spus Gabriela Andronie.
5.813 de fermieri din Olt s-au inscris in programul Tomata
Sefa DAJ Olt a mentionat in judetul Olt sunt 5.813 fermieri inscrisi in programul "Tomata" pentru a primi ajutor de minimis, iar echipele DAJ trebuie sa efectueze cate doua verificari in teren la fiecare producator, prima vizita fiind impreuna cu reprezentati ai APIA pentru a verifica infiintarea culturii si suprafata cultivata, iar a doua verificare, in perioada recoltarii.
"Echipele DAJ Olt si ale APIA au efectuat pana in prezent prima vizita in teren la peste 5.000 dintre producatorii inscrisi in program si vor incheia prima serie a verificarilor pana pe 10 mai", a precizat Gabriela Andronie.
Liderul SPA Olt a adaugat ca in a doua parte a lunii mai va creste mai mult numarul producatorilor de tomate care vor incepe recoltarea, fiind vorba in special de acei fermieri care nu au folosit centrale termice pentru incalzirea solariilor pe timpul iernii.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>