Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scumpire rapida pentru grau si porumb din cauza invaziei rusesti in Ucraina

scumpire-rapida-pentru-grau-si-porumb-din-cauza-invaziei-rusesti-in-ucraina

Toate cotatiile relevante pentru grau si porumb au ajuns la maximum posibil joi, dupa ce rusii au atacat Ucraina printr-un ordin dat de Putin.


Cotatiile futures la ambele cereale s-au apreciat cu peste 5% fiind blocate la limita maxima de apreciere timp de peste o ora. Graul este la cel mai ridicat nivel de dupa 2012 iar cotatiile la oleaginoase sunt si ele in crestere, ceea ce alimenteaza ingrijorarile ca vor stimula si mai mult inflatia globala a produselor alimentare.
 
In jurul orei 8:26 a.m. GMT, la Chicago Board of Trade pretul graului era in crestere cu 5,7%, pana la 9,3475 dolari per bushel, fiind blocat la maximumul de 50 de centi peste pretul inregistrat la inchiderea sedintei precedente.
 
Ucraina si Rusia sunt responsabile pentru mai mult de un sfert din comertul mondial cu grau, o cincime din vanzarile mondiale de porumb si 80% din exporturile de ulei de floarea soarelui.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat joi, intr-o alocutiune televizata surpriza, o operatiune militara in Ucraina pentru a-i apara pe separatistii din estul tarii, declansand cea mai grava criza de securitate cu care s-a confruntat Europa in ultimele decenii. Potrivit Itar Tass, Rusia a suspendat, pana la noi ordine, circulatia navelor comerciale in Marea Azov, pe unde sunt exportate o parte din cerealele Ucrainei. Continua insa operatiunile la porturile din Marea Neagra.
 
"Pietele au intrat in panica in aceasta dimineata", subliniaza firma franceza de consultanta Agritel.
 
Marii importatori de cereale sunt deosebit de vulnerabili, in conditiile in care Ucraina si Rusia aprovizioneaza foarte multe tari din Asia, Orientul Mijlociu si Africa. Atentia pietelor se va indrepta spre o licitatie de achizitionare de grau care ar urma sa fie organizata joi in Egipt, cel mai mare importator mondial. Agritel precizeaza ca pana acum Egiptul a fost inundat cu oferte de grau provenit din bazinul Marii Negre insa in contextul actual este neclar care sunt furnizorii care vor mai participa la licitatia de joi.
 
Pe langa criza din Ucraina, situatia este agravata de seceta din America de Sud care a inrautatit perspectivele privind livrarile de soia boabe, cotatiile futures ajungand la cel mai ridicat nivel din ultimii noua ani. Cotatiile la ulei de palmier sunt si ele la maxime istorice din cauza deficitului de mana de lucru care limiteaza productia in Malayezia, unul din principalii producatori.
 
Culmea, Romania ar putea avea de castigat din toata aceasta situatie nefasta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.95 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016