Publicat in: Vegetal
Se incheie un an dificil pentru producatorii de vinuri
Din cauza vremii nefavorabile, in special a ploilor, acestia au fost obligati sa investeasca mai mult, iar productia nu a fost pe masura asteptarilor.
Peste o mie de vinuri, provenind de la circa o suta de producatori locali, straini si importatori, s-au aflat la dispozitia vizitatorilor celei de-a douasprezecea editii a Targului International de Vinuri GoodWine, care a avut loc in acest week-end la Romexpo.
 
Cu aceasta ocazie, in cadrul targului a fost organizat si un simpozion de specialitate, la care au participat reprezentanti ai mai multor producatori de vinuri din Romania dar si din Republica Moldova.
 In cadrul seminarului, Stefan Timofti, somelier-manager de evenimente la Casa Cotnari a precizat ca anul 2014 a fost un an dificil pentru producatorii de vinuri, din cauza ploilor, iar Casa de Vinuri Cotnari s-a confruntat cu investitii mai mari in vita de vie, pentru sustinerea productiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Anul 2014 a fost un an foarte dificil. Anul dificil inseamna mai multa investitie in vie, mai multe tratamente, deoarece a fost un an ploios. La Dragasani grindina a rupt vita de vie. A fost un an foarte greu. S-a investit foarte mult in vie, cred ca investitiile s-au dublat in acest an fata de anii trecuti, dar totusi am reusit sa scoatem o productie foarte buna. S-a recoltat foarte bine si acum asteptam sa vedem cum se naste vinul. A trecut o luna de cand noile vinuri sunt in macerare, in fermentare”, a spus Timofti.
 
Acesta a explicat ca societatea administreaza, intre altele, 350 de hectare de vita de vie plantata in 2007, impartita in 50 de hectare de Grasa de Cotnari, 50 de hectare de Feteasca Alba. Suprafetele pentru soiuri aromate acopera o suprafata de 150 de hectare, din care pe 75 de hectare sunt distribuite sortimentele Tamaioasa Romaneasca, Busuioaca de Bohotin, iar soiul Feteasca neagra este cultivat pe 100 de hectare.
 
„Grasa de Cotnari este un soi traditional romanesc, un soi care exista de peste 600 de ani in podgorie la noi. Este un soi de strugure care poate da nastere la vin sec, vin demi-dulce sau dulce. Caracteristica principala este ca dezvolta o aciditate foarte buna, ceea ce il mentine foarte mult timp in sticla, in ani. Mai avem vinul Colocviu la Moscova, care de fapt este Grasa de Cotnari. Grasa de Cotnari este singurul soi de strugure din Romania amintit in toate cartile de specialitate internationale. Avem patru vinuri din gama Colocviu. Colocviu la Atena, Colocviu la Roma, Colocviu la Moscova si Colocviu la Paris”, a explicat Timofti.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Conditii de eligibilitate pentru acordarea noului sprijin in viticultura
Conditii de eligibilitate pentru acordarea noului sprijin in viticultura
Pentru a veni in sprijinul solicitantilor din sectorul vie-vin si pentru a creste absorbtia...
Vinurile de Cotnari au primit o noua recunoastere internationala
Vinurile de Cotnari au primit o noua recunoastere internationala
Compania vini-viticola Cotnari S.A. a participat zilele acestea la un concurs international de...
Locuri de munca in Germania, in viticultura
Locuri de munca in Germania, in viticultura
Termenul limita pana la care pot fi trimise CV-urile este 31 ianuarie, iar salariul oferit este 850...
LACERTA, investiţie de 6 mil euro în viticultură la Dealu Mare
O investiție de șase milioane de euro într-o podgorie la Dealu Mare s-a concretizat prin lansarea...

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...

Idei de afaceri in agricultura

Fructele goji, merisoarele si aronia sunt considerate de nutritionisti o adevarata comoara datorita beneficiilor aduse sanatatii. Ele pot fi insa o comoara si pentru oamenii de afaceri, deoarece plantatiile presupun investitii modice si aduc in schimb venituri surprinzatoare. Exista o gama variata d... citeste mai mult
Sectorul agricol a cunoscut o dezvoltare semnificativa in ultimii ani, impulsionata de tehnologia avansata care optimizeaza procesele cotidiene din ferme. Cresterea cererii pentru produse lactate de calitate a pus presiune asupra fermierilor sa isi modernizeze metodele de lucru. Astfel, instalatiile... citeste mai mult
Afacerea cu struti ofera o gama larga de produse ce pot fi oferite spre vanzare.... citeste mai mult


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016