Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se incheie un an dificil pentru producatorii de vinuri

se-incheie-un-an-dificil-pentru-producatorii-de-vinuri

Din cauza vremii nefavorabile, in special a ploilor, acestia au fost obligati sa investeasca mai mult, iar productia nu a fost pe masura asteptarilor.


Peste o mie de vinuri, provenind de la circa o suta de producatori locali, straini si importatori, s-au aflat la dispozitia vizitatorilor celei de-a douasprezecea editii a Targului International de Vinuri GoodWine, care a avut loc in acest week-end la Romexpo.
 
Cu aceasta ocazie, in cadrul targului a fost organizat si un simpozion de specialitate, la care au participat reprezentanti ai mai multor producatori de vinuri din Romania dar si din Republica Moldova.
 In cadrul seminarului, Stefan Timofti, somelier-manager de evenimente la Casa Cotnari a precizat ca anul 2014 a fost un an dificil pentru producatorii de vinuri, din cauza ploilor, iar Casa de Vinuri Cotnari s-a confruntat cu investitii mai mari in vita de vie, pentru sustinerea productiei.
 
„Anul 2014 a fost un an foarte dificil. Anul dificil inseamna mai multa investitie in vie, mai multe tratamente, deoarece a fost un an ploios. La Dragasani grindina a rupt vita de vie. A fost un an foarte greu. S-a investit foarte mult in vie, cred ca investitiile s-au dublat in acest an fata de anii trecuti, dar totusi am reusit sa scoatem o productie foarte buna. S-a recoltat foarte bine si acum asteptam sa vedem cum se naste vinul. A trecut o luna de cand noile vinuri sunt in macerare, in fermentare”, a spus Timofti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acesta a explicat ca societatea administreaza, intre altele, 350 de hectare de vita de vie plantata in 2007, impartita in 50 de hectare de Grasa de Cotnari, 50 de hectare de Feteasca Alba. Suprafetele pentru soiuri aromate acopera o suprafata de 150 de hectare, din care pe 75 de hectare sunt distribuite sortimentele Tamaioasa Romaneasca, Busuioaca de Bohotin, iar soiul Feteasca neagra este cultivat pe 100 de hectare.
 
„Grasa de Cotnari este un soi traditional romanesc, un soi care exista de peste 600 de ani in podgorie la noi. Este un soi de strugure care poate da nastere la vin sec, vin demi-dulce sau dulce. Caracteristica principala este ca dezvolta o aciditate foarte buna, ceea ce il mentine foarte mult timp in sticla, in ani. Mai avem vinul Colocviu la Moscova, care de fapt este Grasa de Cotnari. Grasa de Cotnari este singurul soi de strugure din Romania amintit in toate cartile de specialitate internationale. Avem patru vinuri din gama Colocviu. Colocviu la Atena, Colocviu la Roma, Colocviu la Moscova si Colocviu la Paris”, a explicat Timofti.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016