Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Semanatul graului continua si dupa depasirea perioadei optime

semanatul-graului-continua-si-dupa-depasirea-perioadei-optime

Pana saptamana trecuta, in judetul Teleorman fusesera insamantate cu grau peste 100.000 de hectare, din suprafata totala de 171.000 de hectare destinate acestei culturi. Desi a fost depasita epoca optima de semanat, conditiile specifice acestei toamne au impus intarzieri in campanie, datorate secetei care a afectat majoritatea teritoriilor agricole ale tarii.


Potrivit directorului DADR Teleorman, Gheorghe Nistor, se mentin conditii pedoclimatice favorabile insamantarii graului.

"Totusi, specialistii recomanda respectarea perioadei optime de semanat, pentru ca astfel graul are posibilitatea sa infrateasca si sa se caleasca, fortificandu-se pentru iarna", a precizat acesta.

In structura culturilor agricole din Campia Teleormanului de foarte multi ani graul ocupa primul loc in preferintele fermierilor, urmat de porumb si floarea soarelui, fiecare cu suprafete de peste 80.000 de hectare.

Vara anului 2011 a adus, la recoltarea cerealelor paioase, satisfactii agricultorilor teleormaneni la grau, unde productia medie obtinuta, de peste 3.920 kg/ha, a fost una dintre cele mai mari dupa 1989.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Seceta din lunile august si septembrie a contribuit la nerealizarea programului insamantarilor de toamna la rapita, orz si orzoaica, cultivate insa pe suprafete mult mai mici, araturile si pregatirea patului germinativ fiind practic imposibile o perioada indelungata.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016