Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Situatia culturilor de primavara este promitatoare, in acest moment

situatia-culturilor-de-primavara-este-promitatoare-in-acest-moment

Ploile cazute in ultima perioada au fost cu adevarat mana cereasca pentru agricultori. Chiar daca nu au satisfacut necesarul de apa in sol in toate regiunile tarii, culturile insamantate in aceasta epoca vor pleca in vegetatie viguroase. Este si parerea doamnei Elena Mateescu, directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie, care ne-a spus ca Romania are toate sansele sa aiba un an agricol favorabil, datorita cantitatilor de precipitatii din primul trimestru al acestui an.


"Este foarte importanta si distributia precipitatiilor pe parcursul acestei luni, pentru ca aprilie coincide si cu luna insamantarilor pentru campania din primavara 2012. De aceea, dupa modul in care vor fi distribuite cantitatile de precipitatii pe parcursul lunii aprilie, vom putea avea o apreciere clara asupra evolutiei culturilor. in ceea ce priveste graul, acesta si-a parcurs procesele de germinare si rasarire pe un fond de umiditate deficitar, lunile ianuarie si februarie au contribuit la imbunatatirea rezervei de apa din sol, insa luna martie a fost deficitara ceea ce a facut ca procesele sa fie oarecum intarziate. Precipitatiile din aprilie ne dau speranta ca vor imbunatati situatia", a explicat Elena Mateescu, potrivit agentiei NewsIn.

In ceea ce priveste prognoza pe urmatoarele luni, cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de normele climatologice, insa acest lucru nu exclude seceta, mai spune Mateescu.

"Aceste precipitatii contribuie in mod deosebit la refacerea umiditatii si la o buna evolutie a culturilor. Putem avea situatii sau zone, in care acestea se pot inregistra pe frecvente foarte scurte de timp, de o zi sau doua, si in rest sa avem precipitatii insuficiente. Este posibil sa avem in anumite zone o rezerva buna de apa in sol, iar in altele, acolo unde precipitatiile pot fi neuniform distribuite, sa existe deficite de apa in sol", a completat Elena Mateescu.

Potrivit meteorologilor, ultimele luni din 2011 au fost marcate de seceta pedologica, respectiv scaderea nivelului apei in sol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ei catalogheaza toamna lui 2011 drept una deficitara din punct de vedere al precipitatiillor.

"In noiembrie, de pilda, cantitatea medie de precipitatii a fost de 1,5 litri pe metru patrat, fata de media normala de 40,3 litri", au mai precizat sursele citate.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016