Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suntem pe primul loc la suprafata cultivata cu porumb. De ce nu si la productie? Cateva cifre interesante

suntem-pe-primul-loc-la-suprafata-cultivata-cu-porumb-de-ce-nu-si-la-productie-cateva-cifre-interesante

Romania s-a situat pe primul loc din Uniunea Europeana (UE), in 2011, dupa suprafata cultivata cu porumb, ocupand locul doi la productie, dupa Franta, din cauza unui randament inferior, potrivit datelor provizorii publicate, vineri, de Institutul National de Statistica.


Anul trecut, productia medie la hectar a fost, in cazul porumbului, 4.464 kg/ha, cel mai mic randament inregistrat in statele membre.

Cat porumb se cultiva?


In 2011, suprafata cultivata cu porumb in UE a fost de 8,72 milioane hectare (ha), din care Romania a detinut 2,613 milioane ha, fiind urmata de Franta si Ungaria cu 1,571 milioane hectare, respectiv 1,256 milioane ha.

Cat porumb se obtine?


Franta a detinut suprematia in privinta productiei de porumb cu 13,736 milioane tone in 2011, urmata de Romania cu 11,666 milioane tone, de Italia si Ungaria cu 7,877 milioane tone, respectiv 7,41 milioane tone. Productia medie la hectar obtinuta de Franta la porumb a fost de 8,74 tone.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


De ce Romania obtine o productie injumatatita de porumb la hectar? AGROROMANIA va prezinta cateva amanunte.

In anul 2010, in Romania erau inregistrate 180.433 tractoare. In anul 2008, potrivit unui raport al Bancii Mondiale, Franta inregistra de vreo noua ori mai mult: aproape 1.500.000 de tractoare. In timp ce francezii inlocuiesc tractoarele dupa 3000-4000 de ore de lucru, in Romania tractoarele ajuns sa munceasca 12.000 de ore.

In 2008, in Franta consumul de ingrasaminte a fost de 146 kg s.a. pe hectar. In Romania, potrivit datelor oferite de Ministerul Agriculturii, analizate de AGROROMANIA, consumul de ingrasaminte de a fost de 20 kg s.a. pe hectar.

Si sa nu uitam un lucru! Franta primeste anual subventii pentru sectorul agricol in valoare de 11 miliarde de euro. Pentru perioada 2007-2013, Romaniei ii sunt prevazute plati totale din fonduri UE de aproximativ 8,2 miliarde euro. Fermierii francezi iau intr-un singur an mai mult decat fermierii romani in sase.

valoare subventii agricultura FRANTA si ROMANIA
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016