Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unde mai gasesti in tara usturoi romanesc

unde-mai-gasesti-in-tara-usturoi-romanesc

O tara prin traditie producatoare de ceapa, usturoi, si praz, Romania importa zeci de mii de tone anual. In privinta usturoiului, nici cel cultivat la noi nu mai este chiar romanesc. Soiurile importate au inceput sa fie din ce in ce mai raspandite, in detrimentul celor autohtone. Singura speranta a ultimilor producatori de usturoi romanesc ramane certificarea si investitia in brand.


Oltenii din Falcoiu cultiva acelasi tip de usturoi de zeci de ani. Fermierii spun ca samanta s-a pastrat si ca ei nu pun in pamant "plic de la chinezi".

„Asta e usturoi samanta pur romaneasca! Nu e plic luat de la chinezi. Avem samanta asta de la Revolutie”, explica la Digi24 Doru Stefan, un cultivator de usturoi din Falcoiu.

Potrivit agricultorului, usturoiul acesta este mult mai bun decat cel importat, cu capatana mare. Din pacate, aceste varietati au invadat piata, iar suprafetele cultivate cu usturoi in tara scad drastic, pana spre disparitie. Daca in zona Falcoiu din judetul Olt era inregistrate in anii 90 peste 300 de hectare cultivate cu usturoi, in 2012 mai ramasesera doar 5 hectare din aceasta cultura, potrivit statisticilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Nu in ultimul rand, pretul usturoiului din Falcoiu este de doar 5 lei kilogramul, in vreme ce usturoiul importat se vinde in medie cu 8 lei pe kilogram.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016