Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
87 de milioane de euro, pentru programul „Carne de porc in fermele romanesti”
In total, programul, care urmeaza sa fie implementat in perioada 2017 — 2020, are alocata suma de 446 de milioane de euro.
Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat ca programul a fost facut pentru a creste efectivele de porci si a pastra in tara productia de porumb, la aceasta cultura Romania ocupand prima pozitie la suprafata cultivata si locul doi la productia realizata, dupa Franta.
„De aceasta specie nu ne-am ocupat. Nu s-a dat sprijin, piata s-a deformat, embargoul cu Rusia a facut presiune pe piata, am pierdut din punct de vedere al competitivitatii, iar efectivele de animale au scazut. Iata de ce am realizat programul Carne de porc. Ce facem cu acest program? In primul rand doresc sa ii aducem in situatia de a supravietui pe crescatorii de suine. Din 357 de ferme autorizate in Romania, care produc 4,3 milioane de carcase, intelegand porci grasi adusi in fata cutitului si carcasa clasificata data la consum, sunt intr-o situatie extraordinar de grea peste 120 de asemenea complexe. 257 dintre acestea au putut sa acceada la subventia pe care noi am dat-o in acest an, subventie care in fond inseamna recuperarea unor cheltuieli pe care ei le fac, de aceea ne ducem cu acest program pentru a-i duce la linia de plutire”, sustine seful MADR.
In data de 10 aprilie, Plenul Senatului a adoptat cu 103 voturi pentru, doua abtineri si un vot impotriva, propunerea legislativa pentru aprobarea Programului carne de porc din fermele romanesti .Senatul este prima Camera sesizata, for decizional in acest caz fiind Camera Deputatilor.
Programul, care urmeaza sa fie implementat in perioada 2017 — 2020, are alocata suma de 446 de milioane de euro. In 2017 vor fi alocate 86 de milioane de euro de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii.
Producatorii care atesta cu documente ca au achizitionat cel putin 600 de purcei la o greutate de cel mult 30 de kilograme pe cap si ii livreaza la abatorizare la o greutate de peste 100 — 110 kilograme pot obtine un ajutor financiar de la stat de 10.000 de euro. Ajutorul se acorda pana la maximum 100.000 de porci grasi pe an pe exploatatie.
Implementarea acestui ajutor de stat are ca scop depasirea dificultatilor din sector, in sensul dezvoltarii activitatii de crestere a porcinelor si al mentinerii, cel putin, la nivelul actual de productie. Necesitatea acestui program a aparut din cauza presiunilor cu care se confrunta producatorii de carne de porc din Romania in valorificarea productiei si a importurilor masive de carne de porc care, conform statisticilor, s-au ridicat in 2015 la 230.000 de tone.
„De aceasta specie nu ne-am ocupat. Nu s-a dat sprijin, piata s-a deformat, embargoul cu Rusia a facut presiune pe piata, am pierdut din punct de vedere al competitivitatii, iar efectivele de animale au scazut. Iata de ce am realizat programul Carne de porc. Ce facem cu acest program? In primul rand doresc sa ii aducem in situatia de a supravietui pe crescatorii de suine. Din 357 de ferme autorizate in Romania, care produc 4,3 milioane de carcase, intelegand porci grasi adusi in fata cutitului si carcasa clasificata data la consum, sunt intr-o situatie extraordinar de grea peste 120 de asemenea complexe. 257 dintre acestea au putut sa acceada la subventia pe care noi am dat-o in acest an, subventie care in fond inseamna recuperarea unor cheltuieli pe care ei le fac, de aceea ne ducem cu acest program pentru a-i duce la linia de plutire”, sustine seful MADR.
In data de 10 aprilie, Plenul Senatului a adoptat cu 103 voturi pentru, doua abtineri si un vot impotriva, propunerea legislativa pentru aprobarea Programului carne de porc din fermele romanesti .Senatul este prima Camera sesizata, for decizional in acest caz fiind Camera Deputatilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Programul, care urmeaza sa fie implementat in perioada 2017 — 2020, are alocata suma de 446 de milioane de euro. In 2017 vor fi alocate 86 de milioane de euro de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii.
Producatorii care atesta cu documente ca au achizitionat cel putin 600 de purcei la o greutate de cel mult 30 de kilograme pe cap si ii livreaza la abatorizare la o greutate de peste 100 — 110 kilograme pot obtine un ajutor financiar de la stat de 10.000 de euro. Ajutorul se acorda pana la maximum 100.000 de porci grasi pe an pe exploatatie.
Implementarea acestui ajutor de stat are ca scop depasirea dificultatilor din sector, in sensul dezvoltarii activitatii de crestere a porcinelor si al mentinerii, cel putin, la nivelul actual de productie. Necesitatea acestui program a aparut din cauza presiunilor cu care se confrunta producatorii de carne de porc din Romania in valorificarea productiei si a importurilor masive de carne de porc care, conform statisticilor, s-au ridicat in 2015 la 230.000 de tone.
Autor:
Panait Elena
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora
Idei de afaceri in agricultura