Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Activitatile pe care le poti face la tara daca renunti la traiul de la oras

activitatile-pe-care-le-poti-face-la-tara-daca-renunti-la-traiul-de-la-oras

Spre deosebire de viata de la oras, la tara ai posibilitatea de a desfasura foarte multe activitati, mai ales in natura, pe care la bloc nu le poti face. Drept urmare, daca vrei sa lasi mediul urban in urma, ca sa duci o viata mai linistita, iata cateva dintre activitatile pe care le poti face in mediul rural, ca sa te relaxezi si sa iti pui sangele in miscare.


Gradinaritul, o activitate relaxanta

In sfarsit poti sa iti recoltezi propriile fructe si legume, fara sa mai depinzi de supermarket. Gandeste-te la cantitatea pe care doresti sa o recoltezi, astfel incat sa iti faci un plan. De exemplu, daca vrei sa ai legume proaspete si in timpul sezonului rece, este necesar sa iti instalezi solarii. In plus, ca sa te asiguri ca prelucrezi solul in mod corespunzator, ai nevoie de anumite utilaje agricole, specifice prelucrarii pamantului, precum un motocultor sau o motosapa. Vei avea nevoie si de seminte de calitate, dar si de ingrasamant. De asemenea, la tara vei avea suficient spatiu astfel incat sa plantezi florile tale preferate, cum ar fi trandafirii. Pe de alta parte, iti pot amenaja si o mica livada, iar din rodul pomilor fructiferi sa faci dulceata, compot, gem sau ce iti mai doresti. 

Te poti juca cu animalele de companie in curte

Fiindca vei avea o curte la dispozitie, in sfarsit, animalele tale de companie se vor simti libere si vei putea sa te joci cu ele, prin natura, cat e ziua de lunga. De exemplu, indiferent de treburile gospodaresti pe care o sa le faci, cainele te poate insoti peste tot. Totusi, ca sa te asiguri ca pet-urile vor fi sanatoase, fie ca e vorba de pisici, caini sau iepuri, apeleaza la servicii de farmacie veterinara, care sa iti puna la dispozitie tot ce ai nevoie, de la medicamentatie, vaccinuri, deparazitare, pana la procesul de sterilizare. 

Poti pune pe picioare o ferma 

La fel ca si in cazul fructelor si legumelor, nu va mai trebui sa apelezi la supermarket ca sa iti procuri lapte, branza, oua, carne sau alte produse care provin de la animale. Fiindca iti vei putea organiza propria ferma, deci sa cresti animale. De la gaini si curcani, pana la vaci, oi, porci sau capre. Ia in considerare nevoile tale si pe cele ale familiei, ca sa iti dai seama cate necuvantatoare iti sunt de ajutor astfel incat sa asiguri necesarul de hrana pentru fiecare membru. Ia in calcul spatiul de care ai nevoie ca sa construiesti cotetele, dar si hambarele, unde vei tine mancarea pentru animale. Pe de alta parte, te poti extinde, si sa transformi ferma intr-o afacere, deci sa nu o folosesti doar in scop personal. Drept urmare, gandeste-te la resursele pe care le ai la dispozitie si cat esti dispus sa investesti in aceasta activitate, atat din punct de vedere financiar, cat si legat de timp. 

Ai posiblitatea sa explorezi si sa muncesti in natura

Aici vei avea natura la picioarele tale. Poti sa mergi intr-o drumetie oricand iti doresti, sa te plimbi prin padure, fie pe jos, fie cu bicicleta, sa mergi la adunat de ciuperci sau de fructe de padure. De asemenea, iti poti ocupa timpul cu muncile campului, de exemplu, sa cosesti si sa intorci fanul, sa culegi porumbul sau sa culegi via, ca sa faci un must delicios. 


Pana la urma, vorba aceea, in mediul rural mereu o sa gasesti cate ceva de facut. Important este sa gasesti linistea de care ai nevoie, sa te bucuri de natura, sa te joci cu animalele tale de companie, sa respiri aer curat zi de zi si sa uiti de agitatia orasului.  

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016