APIA: Plafon dublu pentru o subventie din zootehnie
Publicat la data de 30 Aug. 2022 in:
Zootehnie Sectorul zootehnic a primit o marire a plafonului care va intra la plata avansului pentru subventii. In acest an, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va aloca fermierilor un plafon de 185.483.841 euro.
Comparativ cu anul trecut, MADR va aloca in acest an un plafon de 185.483.841 euro, cu 27.000 de euro mai mult. Fermierii care au accesat schema de Sprijin Cuplat Zootehnic pentru viermi de matase vor primi bani in plus.
In ceea ce priveste plafoanele alocate de MADR crescatorilor de animale, acestea sunt similare celor de anul trecut, diferenta la plata pe cap de animal se va face in functie de numarul de animale eligibile din acest an, dar si de cursul euro/leu care urmeaza sa fie stabilit la 30 septemebrie. Sumele repartizate care urmeaza sa intre in conturile fermierilor sunt:
- 1.680.000 euro, pentru specia bovine, categoria bivolite de lapte – similar ca cel din 2021
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
- 13.125.000 euro, pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne – similar ca cel din 2021
- 99.324.810 euro, pentru specia bovine, categoria vaci de lapte – similar ca cel din 2021
- 71.300.000 euro, pentru speciile ovine/caprine – similar ca cel din 2021
- 54.000 euro, pentru specia viermi de matase – mai mult cu 27.000 de euro comparativ cu 2021
MADR mentioneaza ca din plafonul de 1.919.363 euro alocat Romaniei pe anul 2022 prevazut in anexa II din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013, cu modificarile ulterioare, se aproba suma de 185.483.841 euro pentru schema de sprijin cuplat in sectorul zootehnic, potrivit unui proiect de Guvern care prevede sumele alocate pentru plata Sprijinului Cuplat Zootehnic.
"Sumele necesare pentru aplicarea schemei de sprijin cuplat in sectorul zootehnic, ca forma de sprijin financiar aferenta Fondului European de Garantare Agricola (FEGA), se asigura din prevederile bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru anii 2022 si 2023, capitolul 83.01”Agricultura, silvicultura, piscicultura si vanatoare”, art. 58.13 Fondul European de Garantare Agricola (FEGA)", mentioneaza sursa citata.
Crescatorii de animale vor intra la plata avansului cu Sprijinul Cuplat Zootehnic din data de 16 octombrie. De asemenea, se va achita in proportie de 70% din cuantumurile totale care urmeaza sa fie stabilite pentru anul 2022.
Plata subventiilor se poate face pana la 30 iunie 2023 pentru campania 2022, potrivit MADR.
"Potrivit prevederilor art.75 alin (1) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013, platile directe se pot efectua in anul curent al cererii si in anul calendaristic urmator acestuia, pana in data de 30 iunie.
Platile se fac in lei, utilizand cel mai recent curs de schimb valutar stabilit de Banca Centrala Europeana anterior datei de 1 octombrie 2022, potrivit prevederilor art. 106 alin. (3) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013", mai arata MADR.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri la tara
Afacerile la tara inregistreaza cifre impresionante daca le comparam cu cele de la oras. Fie ca esti de-al locului sau vrei sa investesti intr-o afacere la sat, mediul rural ofera o gama variata de oportunitati.... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>