Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Ultima zi pentru retentia vacilor, oilor si caprelor in ferme

apia-ultima-zi-pentru-retentia-vacilor-oilor-si-caprelor-in-ferme

In acest an, crescatorii au fost obligati sa tina taurinele timp de minim 100 de zile in loc de sase luni pentru subventiile APIA. De asemenea, perioada de retentie pentru ovine si caprine a ramas de 100 de zile.


In ceea ce priveste subventiile, perioada de retentie a suferit modificari in acest an pentru crescatorii de taurine de lapte si carne. Decizia de a egaliza la 100 de zile perioada pentru oivine, caprine si vaci a fost luata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. De asemena, in acest interval fermierii nu au voie sa vanda animalele purtatoare de subventie.
 
Data la care expira perioada de retentie in ferme este de 24 august si a fost anuntata de directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura intr-un interviu Agrointeligenta-Agrointel.ro.
 
"Avem data de 24 august, este ultima zi in care trebuie sa tina animalele in ferme, atat pentru ovine/caprine cat si pentru taurine de lapte si carne. Sunt cele 100 de zile, interval calculat din prima zi dupa termenul limita pentru depunerea cererii unice pana in prezent", a declarat Adrian Pintea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Atunci cand vorbim de perioada de retentie, ne referim la intervalul de timp in care animalele pentru care s-a cerut subventie trebuie pastrate in exploatatii. Aceasta conditie este necesara verificarilor care se fac pentru subventii, inspectorii efectuand controale pentru a numara efectivele, pentru a verifica crotaliile si restul documnetelor obligatorii.
 
MADR a egalizat in acest an perioada de retentie la speciile de animale eligibile platilor APIA. In acest sens, crescatorii de ovine si caprine au avut de mentinut in exploatatii animalele timp de 100 de zile de la prima zi dupa termenul limita pentru depunerea cererii unice. De asemenea, crescatorilor de bovine li s-a redus termenul de la 190 de zile la 100 de zile, modificare operata prin ordin de ministru.
 
MADR si APIA au micsorat perioada de retentie avand in vedere plata avansului si pentru crescatorii de vaci si vanzarea animalelor atunci cand fermierii nu le mai pot asigura furajarea sau nu se mai pot sustine economic.
 
In ceea ce priveste plata avansului APIA, aceasta urmeaza sa se demareze din data de 16 octombrie, cuantumurile nefiind stabilite. In prezent, se cunoaste faptul ca sumele vor reprezenta 70% din valoarea schemelor de plati directe si 85% din valoarea platilor compensatorii. Pentru speciile de ovine, caprine, bovine si bubaline se va acorda un avans din sprijinul cuplat.
 
In anii precedenti, crescatorii de animale au fost inclusi la plata avansului cu schemele pentru vegetal, insa erau blocati cu subventiile pentru Sprijinul Cuplat Zootehnic. La acel moment, platile au inceput pe data de 2 decembrie, cand demara plata regulara.
 
APIA va stabili cuantumurile ce trebuie achitate dupa ce MADR va lansa in dezbatere publica un proiect de hotarare de Guvern referitor la plafoanele alocate pe fiecare specie in acest an. Ulterior aprobarii documentului in cadrul sedintei de Guvern si publicarii sale in Monitorul Oficial, APIA va putea stabili cuantumurile pe cap de animal din campania 2022 prin impartirea plafonului la numarul de animale eligibile.
 
Crescatorii de animale au primit anul precedent urmatoarele sume:
 
- SCZ bovine de lapte: 360,3490 euro/cap de animal
 
- SCZ bovine de carne: 256,4077 euro/cap de animal
 
- SCZ ovine/caprine si/sau berbecii/tapi: 17,90 de euro/cap

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016