Publicat in: Zootehnie
AZM: Finantare de 300.000 de lei pentru stane
In a doua parte a acestui an, crescatorii de animale din zona montana vor beneficia de trei linii de finantare similare celor care au fost deschise anul trecut.
Programele de investitii vor fi derulate de Agentia Nationala a Zonei Montane cu scopul de a infiinta stane montane, centre de colectare/procesare lapte si centre de colectare/procesare fructe de padure, ciuperci, plante aromatice si medicinale.
 
In ceea ce priveste sesiunea trecuta, stanele montane au beneficiat de o finantare de 300.000 de lei, centrele de colectare/procesare lapte au prmit finantari cuprinse intre 500.000 si 1.900.000 lei, iar centrele pentru fructe de padure au primit finantari cuprinse intre 600.000 si 900.000 de lei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Aceste programe de finantare ar putea fi reluate in a doua parte a anului curent, dupa rectificarea bugetara, potrivit secretarului de stat, Aurel Simion.
 
"Anul trecut, am dat drumul la trei proiecte pe zona montana: avem 16 proiecte pentru stanele din zona montana, 71 de proiecte pentru centrele de colectare si prelucrare a laptelui si 78 de proiecte pentru centre de colectare si prelucrare a fructelor de padure si a plantelor aromatice.
 
Ne dorim foarte mult si facem toate eforturile astfel incat, dupa rectificarea bugetara, sa reluam aceste proiecte. Ne-am dat si noi seama unde a gresit legiuitorul in 2018, atunci cand s-au comunicat aceste scheme la Comisia Europeana. 
 
Am vrea sa reluam acum in alte conditii, astfel incat zona montana sa fie ajutata", a precizat secretarul de stat Aurel Simion pentru AgroTV.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Ghid util pentru intretinerea pompelor de lapte cu accesoriile aferente
Pentru a evita intreruperile in procesul de muls si pentru a prelungi durata de viata a...
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Tipurile de sol: Ghidul complet pentru o gradina de succes
Solul este o resursa naturala fundamentala pentru agricultura, avand mai multe functii...
APIA da startul platilor ANT
APIA da startul platilor ANT
In acest sens, fermele mici asteapta demararea platilor pentru ANT subventiile de baza pentru...
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
Ce implica mulsul turmelor mici, produse necesare si riscuri
In randurile de mai jos veti vedea ce presupune procesul de mulgere, care sunt produsele necesare...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton