Caracteristicile gainii Brahma. Aspectul cocosului de rasa
Publicat la data de 15 Dec. 2023 in:
Zootehnie Sunt pasari linistite, avand corpuri voluminoase, cu un piept mare si puternic, picioarele sunt portocalii sau galben deshis, sunt acoperite cu pene mari ce atarna. In limbajul popular, aceste gaini care detin pene pe picioare se numesc „gaini incaltate“.
Capul gainilor Brahma este mic daca luam in considerare ca vorbim despre o rasa de gaini atat de mare, ochii lor sunt proeminenti, au un cioc scurt si puternic, iar cocosii Brahma au o creasta tripla si o barbie mica.
Poseda o frunte lata si are sprancene mari. Rasa de gaini Brahma este cunoscuta ca fiind cea mai mare rasa si poarta denumirea de „regina raselor de gaini“. Un cocos Brahma ajunge la greutatea de 5,5 kilograme, iar o gaina la aproximativ 4 kilograme.
Gaina Brahma poate avea penajul inchis la culoare, deschis, alb, auriu, cenusiu. Indiferent de culoare, ochii, creasta si lobul urechii sunt rosiatice, iar picioarele sunt de culoare galben deschis.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Din punctul de vedere al comportamentului, gainile Brahma sunt foarte linistite, docile, excelente pasari de curte, asigurand un numar mare de oua pentru marimea lor. Ouale sunt mici si usoare in comparatie cu dimensiunile gainii Brahma, insa puii vor creste repede. Penajul este frumos, oferind o nota de eleganta gainii.
Gaina Brahma va sta fericita dupa un gard de un metru inaltime si va prefera terenul uscat, deoarece picioarele acoperite de pene pot acumula mult noroi sau chiar excremente. Daca nu este indepartata murdaria de pe picioare, gaina Brahma isi poate pierde ghearele de la picioare.
Gaina Brahma este o pasare de incredere, care poate fi usor de imblanzit. Este toleranta si poate fi tinuta impreuna cu alte rase de gaini. Chiar si cocosii Brahma se pot tolera unul pe altul. Sunt pasari tacute si nu vor face mult zgomot, nici macar cocosul nu va canta tare. Penajul abundent le face foarte rezistente pe perioada iernii.
In ceea ce priveste mediul de viata, datorita marimii are nevoie de un adapost mai larg si, pentru ca nu zboara, poate fi lasata libera prin curte.
Gainile Brahma nu incep sa oua pana la varsta de 6-7 luni, iar ouale lor au aceleasi dimensiuni ca ale celor mai mari gaini miniaturale. Vor oua si pe perioada iernii, comparativ cu alte rase de gaini.
Gaina Brahma atinge maturitatea la varsta de 2 ani. Impresia generala despre gainile Brahma este ca au o infatisare plina de putere, cauzata de marimea extraordinara si de formarea masiva a corpului foarte lat, asezat nu foarte adanc, cu un penaj amplu, chiar si pe picioare, precum si datorita tinutei provocatoare si privirii indraznete.
Caracteristici
Caracterisiticile cocosului de rasa:
- Corp: lat; adanc, insa intins; purtat pe orizontala.
- Gat: lungime medie; umflat in pene incepand cu partea din spate a capului, bine indoit spre spate.
- Spate: porneste din umerii foarte lati, bine rotunjiti, pe aceeasi latime, cu o sa cu pene bogate si creste in directia cozii.
- Umeri: lati, bine rotunjiti.
- Aripi: scurte, puternice, stranse pe corp; aripile sunt acoperite de sa.
- Sa: plina si cu pene stufoase.
- Coada: scurta, insa mai lunga ca la Cochin; semilunile bine formate se desfac in sus, usor deschise cu penaj lateral amplu. Bolta superioara a semilunilor principale constituie punctul cel mai sus al liniei spate-coada, usor arcuite.
- Piept: lat, plin si rotund.
- Burta: lata si plina datorita penajului bogat in fulgi.
- Cap: mic, lat, puternic arcuit, cu crestet lat, asezat peste ochi; detasat bine si clar in ceafa.
- Fata: penaj putin sau deloc; rosie.
- Creasta: creasta in forma de mazare; mica; asezata fix; in trei randuri fara spini; se prefera sa fie mai putin dezvoltata.
- Barbita: mica; bine rotunjita si cu pielea fina; gatlejul umplut cu o piele (salba) trebuie sa iasa intre cei doi lobi.
- Ureche: lunguiata; cu piele fina, rosie.
- Ochi: adanci cu sprancene iesite in evidenta; rosii-portocalii.
- Cioc: scurt; puternic; galben; dar de cele mai multe ori de culoare inchisa la varf si la coama; culoarea este in functie de specie.
- Picioare: cu oase puternice; galben saturat; cu penaj amplu.
- Pulpe: mai lungi decat media; penaj amplu, cu puf moale; in forma rasfranta (cu guler).
- Degete: degetele mijlocii si cele exterioare acoperite cu pene lungi, tari (papuci).
- Penaj: foarte moale si foarte pufos.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>