Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Concluzii la finalul adunarii generale a Operatorilor de Insamantari Artificiale

concluzii-la-finalul-adunarii-generale-a-operatorilor-de-insamantari-artificiale

Adunarea a avut loc fa linele lunii martie si a reunit membrii ai Organizatiei Nationale de Insamantari Artificiale, care anul acesta implineste trei ani de la infiintare.


La sfarsitul lunii martie 2015 a avut loc Adunarea Generala a membrilor Organizatiei Nationale de Insamantari Artificiale (O.N.I.A.), eveniment la care au participat reprezentanti ai prestatorilor de serviciu in domeniul insamantarii artificiale, medici veterinari, ingineri zootehnisti si operatori din peste 20 de judete ale tarii, din zona Transilvaniei, Moldovei, Banatului si cativa reprezentanti din zona de Sud a tarii.
 
Organizaţia ONIA a fost infiintata cu sprijinul Semtest BVN in 2012 in vederea realizarii activitatilor de reproductie si insamantare artificiala la specia bovina.
 
La ora actuala organizatia are peste 700 de membrii prestatori de servicii (medici veterinari, ingineri zootehnişti, Operatori de IA) din toata tara, cea ce ii confera reprezentativitate  la nivel national.
 
Dupa 3 ani de la infiintare putem discuta de activitaţi cu importanţa nationala in domeniul reproducţiei si IA ce sunt organizate prin ONIA cum ar fi :

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


1) Programul National de Reproductie la Bovine (PNRB)

Toţi membri organizatiei au la dispozitie programul in  scopul centralizarii si organizarii datelor de reproductie obtinute de prestatorii de servicii in baza buletinelor de insamantare, date ce vor sta la baza evaluarilor in acest domeniu, asigurarii subventiilor sau certificarii originii produsilor.
In sustinerea acestui program sunt folosite şi alte instrumente de lucru pentru prestatori precum  Agenda Operatorului, Registru de ferma si Buletinul de IA.
 
Prin asigurarea si conducerea acestor documente si inregistrarea lor in program se poare vorbi de un pas mare facut in organizarea reproductiei si a insamantarilor artificiale la bovine in Romania realizat de Organizatia Narionala de Insamanrari Artificiale si Semest-BVN.
 
2) Pregatirea in reproductie si IA
Aceasta consta in special in asigurarea de cursuri practice pentru medici veterinari, ingineri zootehnisti si fermieri si in elaborarea manualului Operatorului de IA.
 
Prin Organizatia Nationala de Insamantari Artificiale si cu sprijinul Semtest BVN s-au pregatit 14 serii de cursanti in aceasta perioada, iar o parte din acesti specialisti au preluat ca activitate zone ramase descoperite.
 
De mentionat si interesul manifestat de fermieri fata de acest curs, in urma caruia acestia dobandesc cunostinte si aptitudini ce pot sa-i ajute in organizarea mai buna a reproductiei din ferma proprie.
 
Organizatia Nationala de Insamantari Artificiale a infiintat 20 sucursale in 2013 iar in 2015 a ajuns la 32 de sucursale judeţene.
 
Prin  rezultatele obtinute, Organizatia Nationala de Insamantari Artificiale demonstreaza ca se implica si reprezinta activ interesele prestatorilor de servicii din domeniul reproductiei si a devenit un partener serios in relatia cu asociatiile de crescatori.
 
Totodata, membrii ei doresc sa se implice activ si in relatia cu Ministerul Agriculturii in elaborarea politicilor  si coordonarea activitatilor de reproductie si insamantare artificiala la nivel national.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016