Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conditii de acordare a despagubirilor pentru fermierii afectati de pesta porcina africana
Printr-o Hotarare adoptata in ultima sedinta de gucern a fost reglementata metodologia pentru stabilirea si plata despagubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale taiate, ucise sau altfel afectate in vederea lichidarii rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor.
Se urmareste controlul eficient al evolutiei bolii, prevenirea raspandirii virusului, lichidarea rapida a focarelor, pentru limitarea pierderilor.
Dintre modificarile cuprinse in actul normativ, mentionam:
- in conditiile in care exista cazuri de porcine neidentificate, este necesar ca, in cadrul masurilor aplicate pentru lichidarea rapida a focarelor de pesta porcina africana, aceste animale sa fie identificate si inregistrate, potrivit legii, inainte de evaluare si ucidere sau ucidere preventiva, pentru asigurarea trasabilitatii si pentru acordarea despagubirilor;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
- definirea uciderii preventive ca metoda exceptionala, aplicabila in cazul lichidarii rapide a focarelor de pesta porcina africana;
- exceptarea de la termenul de notificare de maxim 48 de ore pentru proprietarii de animale suspecte sau bolnave de pesta porcina africana, ucise sau ucise preventiv;
- stabilirea documentelor care trebuie depuse de proprietarii de animale suspecte sau bolnave de pesta porcina africana, ucise sau ucise preventiv, in vederea acordarii de despagubiri.
Institutiile publice responsabile cu implementarea masurilor cuprinse in acest act normativ sunt Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, Agentia Nationala pentru Zootehnie , Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
Fondurile necesare se asigura din bugetul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, in limita prevederilor bugetare aprobate acestei institutii, precum si din fondurile aprobate cu aceasta destinatie, prin deciziile Comisiei Europene.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura