Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de ovine protesteaza la Parlament

crescatorii-de-ovine-protesteaza-la-parlament

Acestia sunt nemultumiti de modificarile Legii Vanatorii, despre care spun ca le suspenda dreptul la proprietate.


Aproximativ 3.000 de fermieri crescatori de ovine sunt asteptati sa participe marti, 15 decembrie, la un protest organizat de Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Agrostar in fata sediului Parlamentului.
 
Crescatorii de ovine sunt nemultumiti de recentele modificari aduseLegii Vanatorii, care le interzic pasunatul in perioada 6 decembrie - 24 aprilie chiar si pe propriile terenuri, fapt care le suspenda practic, dreptul la proprietate.
 
Legea 407/2006 a suferit, an decursul timpului, nenumarate modificari, dar odata cu modificarile aduse an anul 2015 apare o noutate si anume aceea ca pe terenul proprietate crescatorul de animale nu mai poate pasuna. Concret, articolul 23 din Legea 149/2015 dispune ca „in scopul gestionarii durabile a faunei cinegetice, se interzice pasunatul animalelor domestice in terenul agricol intre 6 decembrie şi 24 aprilie. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Astfel, legiuitorul nu face altceva decat sa incalce flagrant dreptul de proprietate statuat de art. 44 din Constitutia Romaniei. Practic, agricultorilor care cresc animale li se suspenda dreptul de proprietate. Prin acest act normativ, legiuitorul uita atributele conferite de dreptul de proprietate: posesia, folosinta si dispozitia. Totodata, lit.e a aceluiasi articol dispune anfiinţarea, intretinerea sau recoltarea culturilor agricole, fara asigurarea protectiei faunei de interes cinegetic, fauna pe care legiuitorul a avut grija sa o defineasca, potrivit lit.m), art.1 din Legea 407/20016, fauna de interes cinegetic - totalitatea exemplarelor din populatiile din speciile de fauna salbatica prevazute an anexele nr. 1 şi 2, existente pe teritoriul Romaniei.  Practic, daca exista doi iepuri salbatici in cultura, nu mai poti face nimic”, se arata intr-un comunicat al federatiei Agrostar.
 
Crescatorii de ovine sunt nemultumiti si de legea care limiteaza numarul de caini ce pot fi detinuti la o stana si sustin ca „este total anormal ca intr-un an in care agricultura a fost lovita crunt de seceta, pentru care nici pana in acest moment nu s-au acordat despagubiri, sa promovam un astfel de act normativ, care nu face altceva decat sa mai puna o povara an plus pe umerii agricultorilor si asa decapitalizati. In loc sa facem politici agricole durabile, venim cu tot felul de acte normative in masura sa puna piedici”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016