Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii, nemultumiti de scaderea pretului animalelor

crescatorii-nemultumiti-de-scaderea-pretului-animalelor

Totodata, acestia sustin ca marile magazine nu au redus preturile la carne si lactate, in ciuda reducerii TVA la aceste produse.


In cadrul ultimei sedinte a Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, la care au participat si reprezentanti ai fermierilor, impreuna cu ministrul Daniel Constantin, preşedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, Claudiu Francu, a declarat ca pretul animalelor a scazut foarte mult, astfel ca pretul unei vaci a ajuns sa fie de 500 de lei.
 
In aceste conditii, dupa parerea sa, efectivul de bovine din Romania nu va putea fi refacut mai devreme de cinci ani si asta doar daca se va implica si MADR.
 
„Necazul este ca pretul de lapte e de 50 de bani, vaca e 500 de lei, dar sa nu fie prea tarziu si sa nu mai avem la cine sa dam. A reface efectivul de bovine, care şi aşa este intr-o cadere libera, este o chestiune foarte lunga de timp, de peste cinci ani de zile. Va rog sa vedem ce putem face in acest sector, pentru a-l putea salva”, a declarat in acest sens Claudiu Francu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Omul de afaceri sustine ca marile lanturi de magazine nu au scazut preturile la produsele lactate si la carne, in ciuda reducerii TVA la 9%, iar profiturile obţinute de acestea nu se intorc sub forma de impozite la bugetul de stat.
 
„Din aprilie 2014 pana in aprilie 2015, pretul la poarta fermei a scazut intre 48 si 33%, indiferent de dimensiunea lor. Nu am vazut nicio reducere la pretul la raft, nici macar dupa reducerea TVA. Nu ar fi nicio problema, daca toate aceste profituri s-ar intoarce in mod just in bugetul statului. Va atrag atentia ca peste 40% din productia laptelui este la negru. A disparut Direcţia de Cota si nu mai e nimeni in Romania care sa inregistreze productia de lapte. Ce vom raporta la Uniunea Europeana, pe ce vom cere despagubiri? Ati facut legea contractarii laptelui si nimeni nu vede daca e aplicata sau nu. Cati procesatori de lapte au facut contracte asa cum scrie legea, pe minim sase luni?", a intrebat Francu.
 
In replica, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a afirmat ca subventiile acordate producatorilor de lapte nu pot fi majorate.
„Producatorii de lapte au un pret nesatisfacator. Ce sa facem, sa marim subventia?! Nu este o solutie, pentru ca subventia ajunge aproape cat incaseaza ei pe litrul de lapte. Cu cat creste subventia, s-ar putea ca procesatorul sa scada pretul”, a spus ministrul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016