Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Factorii care influenteaza calitatea oului

factorii-care-influenteaza-calitatea-oului

Calitatea pasarilor din efectivele de reproductie este unul din factorii cei mai importanti care influenteaza calitatea oului.


La formarea loturilor de reproductie se va tine seama ca pasarile sa aiba un potential genetic cat mai ridicat, sa fie sanatoase, sa nu prezinte defecte de conformatie, sa aiba o constitutie robusta si sa fie cat mai uniforme din punctul de vedere al stadiului de crestere si dezvoltare, respectiv al capacitatii de productie.
 
Sistemele de crestere si de imperechere influenteaza intr-o masura destul de mare fecunditatea si capacitatea de ecloziune. Astfel, consanguinitatea (inrudirea) stransa determina o micsorare a indicilor de incubatie, mai ales prin marirea mortalitatii embrionilor, in special in ultima saptamana de incubatie. 
 
Varsta pasarilor din lotul de reproductie poate influenta, de asemenea, in masura destul de insemnata, fecunditatea si capacitatea de ecloziune, precum si calitatea puilor eclozionati.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
La ouale produse de gainile tinere sub 25-28 de saptamani, in functie de productia carne/oua, se inregistreaza o fecunditate mai scazuta si o mortalitate embrionara mai mare in timpul incubatiei. Indicii de incubatie sunt insa in functie nu numai de varsta femelei, ci si de cea a masculului.
 
Raportul de sexe influenteaza mai ales asupra fecunditatii. In conditii obisnuite, se repartizeaza fiecarui mascul 10 gaini in cazul raselor usoare, si 8 gaini in cazul raselor grele. Este recomandabil, pentru evitarea luptelor intre pasari, ca masculii introdusi intr- un lot sa provina toti din acelasi lot de crestere si sa fie primii introdusi in hala, inaintea puicutelor.
 
Odata loturile de reproductie formate, pasarile trebuie sa beneficieze de conditii optime de intretinere si exploatare astfel incat nu numai sa produca un numar cat mai mare de oua, ci sa produca si oua cu indici superiori de incubatie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton