Factorii care influenteaza calitatea oului
Publicat la data de 02 Aug. 2024 in:
Zootehnie Calitatea pasarilor din efectivele de reproductie este unul din factorii cei mai importanti care influenteaza calitatea oului.
La formarea loturilor de reproductie se va tine seama ca pasarile sa aiba un potential genetic cat mai ridicat, sa fie sanatoase, sa nu prezinte defecte de conformatie, sa aiba o constitutie robusta si sa fie cat mai uniforme din punctul de vedere al stadiului de crestere si dezvoltare, respectiv al capacitatii de productie.
Sistemele de crestere si de imperechere influenteaza intr-o masura destul de mare fecunditatea si capacitatea de ecloziune. Astfel, consanguinitatea (inrudirea) stransa determina o micsorare a indicilor de incubatie, mai ales prin marirea mortalitatii embrionilor, in special in ultima saptamana de incubatie.
Varsta pasarilor din lotul de reproductie poate influenta, de asemenea, in masura destul de insemnata, fecunditatea si capacitatea de ecloziune, precum si calitatea puilor eclozionati.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
La ouale produse de gainile tinere sub 25-28 de saptamani, in functie de productia carne/oua, se inregistreaza o fecunditate mai scazuta si o mortalitate embrionara mai mare in timpul incubatiei. Indicii de incubatie sunt insa in functie nu numai de varsta femelei, ci si de cea a masculului.
Raportul de sexe influenteaza mai ales asupra fecunditatii. In conditii obisnuite, se repartizeaza fiecarui mascul 10 gaini in cazul raselor usoare, si 8 gaini in cazul raselor grele. Este recomandabil, pentru evitarea luptelor intre pasari, ca masculii introdusi intr- un lot sa provina toti din acelasi lot de crestere si sa fie primii introdusi in hala, inaintea puicutelor.
Odata loturile de reproductie formate, pasarile trebuie sa beneficieze de conditii optime de intretinere si exploatare astfel incat nu numai sa produca un numar cat mai mare de oua, ci sa produca si oua cu indici superiori de incubatie.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>