Guvern: Peste 185 de milioane de euro sunt alocate schemelor de sprijin cuplat in sectorul zootehnic
Publicat la data de 21 Sep. 2022 in:
Zootehnie Proiectul de Hotarare pentru aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat in sectorul zootehnic este analizat in sedinta de Guvern de astazi, 21 septembrie. De asemenea, in cadrul discutiei se va stabili cuantumul acestora pentru anul de cerere 2022, potrivit unui comunicat al Executivului.
Plafonul care se acorda crescatorilor de animale in acest an este de 185.483.841 euro pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic, potrivit noului act normativ. De asemenea, acesta este repartizat astfel:
- 1.680.000 euro - pentru specia bovine, categoria bivolite de lapte
- 13.125.000 euro - pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
- 99.324.810 euro - pentru specia bovine, categoria vaci de lapte
- 71.300.000 euro - pentru speciile ovine/caprine
- 54.000 euro - pentru specia viermi de matase
"Cuantumul sprijinului per unitate pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se calculeaza de catre APIA prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile, respectiv la kilogramele de gogosi crude de matase eligibile", mai prevede documentul supus astazi aprobarii Guvernului.
De asemenea se stipuleaza ca, APIA poate acorda plati in avans in cadrul schemelor de plati directe, cu incadrarea in procentul de maximum 70% incepand cu data de 16 octombrie 2022.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, incepand cu data de 2 decembrie 2022, platile corespunzatoare diferentei intre plafonul alocat fiecarei plati si sumele calculate si acordate incepand cu data de 16 octombrie 2022 ca plati in avans.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>