Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ingrijirea puilor de gaina Brahma

ingrijirea-puilor-de-gaina-brahma

Puii se intretin pe asternut uscat si friabil (se faramiteaza) (conform 2007/43/CE) de la varsta de o zi pana ating greutatea necesara. Este recomandat ca puii de carne sa fie tinuti in constructii fara ferestre si fara acces in aer liber. In mod evident, aceste recomandari nu se aplica sistemelor de crestere cu acces liber in padoc si sistemelor ecologice.


De asemenea, este recomandat ca adaposturile sa fie incalzite si dotate cu un sistem de ventilatie, conectat la un sistem de rezerva pentru alimentarea cu energie electrica.

Este necesar ca sistemul de ventilatie sa aiba o capacitate suficient de mare pentru a evita supraincalzirea si, acolo unde este cazul, sa fie folosit in combinatie cu un sistem de incalzire pentru a elimina excesul de umiditate. In plus, in perioadele cu temperaturi ridicate este indicat sa se utilize un sistem de racire. 
 
Este important ca instalatiile sa asigure un microclimat propice in adapost - schimb de aer, temperatura, iluminat si nivel de zgomot, corespunzator cu nevoile fiziologice si etologice (comportamentale) ale pasarilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Puii de o zi sunt livrati de la statia de incubatie in cutii de carton sau plastic, transportati in camioane cu sisteme de ventilatie si descarcati intr-un adapost de pui de carne deja pregatit, decontaminat s incalzit. De-a lungul ciclului de productie, pasarilor trebuie sa li se asigure conditii de acces la hrana si apa corespunzatoare.
 
Durata ciclului de productie depinde de greutatea de livrare, stabilita de comun acord cu beneficiarul (abatorul, fabrica de procesare). In functie de acest parametru, pasarile sunt livrate in unul sau doua loturi (la intervale de cateva zile).

Livrarea in doua loturi se numeste „depopulare partiala“. Aceasta metoda permite cresterea productiei de carne pe m2, fara a se depasi limita densitatii de populare in faza finala de ingrasare.
 
Termenul „pui de carne ecologici“ poate fi utilizat doar in cazul in care densitatea pe m2 in adapost nu depaseste 10 pasari (si nu mai mult de 21 kg greutate vie). Cu toate acestea, in cazul adaposturilor mobile a caror suprafata de pardoseala nu depaseste 150 m2 si care raman deschise in timpul noptii, densitatea poate fi crescuta la 16 pasari, dar nu mai mult de 30 kg greutate in viu pe m2.
 
Suprafata utilizabila totala a adaposturilor pentru pasari dintr-o unitate de productie nu trebuie sa depaseasca 1.600 m2 si fiecare hala /adapost nu poate avea o capacitate mai mare de 4.800 de pui.
 
Adapostul pentru pasari trebuie sa fie prevazut cu trape de intrare/iesire cu o lungime combinata de cel putin 4 m la 100 m2 suprafata de adapost.

Spatiile exterioare destinate pasarilor trebuie sa fie in cea mai mare parte acoperite cu vegetatie, sa fie ingradite si sa asigure un acces facil al pasarilor la un numar adecvat de adapatori si hranitori.
 
Izolatia, incalzirea si ventilatia adapostului trebuie sa asigure mentinerea in limite care nu sunt daunatoare pentru pasari a urmatorilor parametri: circulatia aerului, nivelul de praf, temperatura, umiditatea relativa si concentratiile gazelor.

De asemenea, constructia adapostului trebuie sa permita ventilarea si iluminarea din abundenta, pe cale naturala. Lumina naturala poate fi suplimentata prin mijloace artificiale pentru a asigura maximum 16 ore lumina pe zi, existand o perioada de odihna neintrerupta, fara lumina artificiala, de cel putin 8 ore. Pasarile trebuie sa beneficieze de stinghii de odihna, in numar si de dimensiuni proportionale cu marimea efectivului.
 
Pentru a evita folosirea metodelor de crestere intensiva, pasarile trebuie fie crescute pana ajung la varsta minima de sacrificare, fie sa provina din rase (suse) recunoscute pentru cresterea lenta. Acolo unde nu se utilizeaza rase (suse) care au o crestere lenta, varsta minima de sacrificare trebuie sa fie de 81 de zile. In ratia zilnica de furaje trebuie sa se adauge furaje grosiere, furaje proaspete sau uscate ori furaje insilozate.
 
Pe gaina/la 3.000 de capete
 
- Consum de furaj pe ciclu 49,14 kg/147.420 kg
 
- Consum de furaj mediu zilnic 141 g/404 kg
 
- Consum de furaj saptamanal 0,987 kg/2.828 kg
 
- Capacitatea silozului de furaje trebuie sa asigure necesarul pe 10 zile – 4.500 kg
 
- Consumul de apa zilnic 240 ml/688 l
 
- Productia de oua pe saptamana 5,5 oua/16.562 oua
 
- Productia de oua totala 287 oua/861.250 oua
 

Parametrii de microclimat din adapost

 
Temperatura - Dinamica temperaturii din halele de crestere a puicutelor de inlocuire difera in functie de hibridul ouator folosit.
 
Umiditatea relativa - Este destul de greu de atins o valoare optima daca in adapost nu exista instalatii speciale de climatizare. Astfel influenta mediului exterior asupra microclimatului din halele de crestere si exploatare este deosebit de mare, provocand pierderi economice insemnate.

De exemplu, in lunile de vara, cand temperatura ambientala este destul de ridicata, in halele de productie umiditatea scade foarte mult, rezultand o deshidratare accentuata a efectivelor de pasari, scaderea consumului de furaje, slabire accentuata si aparitia fenomenului de canibalism 
 
Ventilatia - Trebuie sa asigure un aer curat in adaposturi indiferent de anotimp sau greutatea corporala a pasarilor. In tabelul 2.16 este prezentat un exemplu cu privire la rata ventilatiei pentru hibridul Albo SL-2000.
 
 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Urmareste-ne pe Google News
Newsletter gratuit
Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Facilitati fiscale in Agricultura pentru 2022. Invata sa profiti de ele!" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016