Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inmultirea la pauni: perioada de ouat si comportamentul masculilor

inmultirea-la-pauni-perioada-de-ouat-si-comportamentul-masculilor

Fiind o pasare poligama, familiile vor fi formate dintr-un singur mascul si mai multe femele. In niciun caz nu se recomanda tinerea a doi sau mai multi masculi in aceeasi voliera (in care se gasesc si femele) in perioada de reproducere.


Masculii devin foarte agresivi intre ei in aceasta perioada, iar rezultatul poate fi atat ranirea grava, cat si obtinerea de foarte multe oua sterile. Maturitatea sexuala la pauni, contrar parerii multor crescatori, este atinsa la 2 ani, atat la masculi (chiar daca nu au trena foarte dezvoltata), cat si la femele. 
 
Pentru paunite conteaza foarte mult regimul de hrana, fapt ce se reflecta in calitatea oualor (marimea, forma, grosimea cojii) si chiar in numarul acestora. Ouale sunt depuse seara, foarte rar dimineata, unul la doua zile (uneori chiar la 3 zile). 
 
La sfarsitul perioadei de ouat, daca ouale sunt lasate in cuibar, femela cade closca, paunitele fiind foarte bune mame. Se pot folosi pe post de closti si gaini sau curci.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Incubarea se poate realiza si artificial, cu ajutorul incubatoarelor. Perioada de incubatie teoretica este de 28 de zile, dar din practica se observa ca de cele mai multe ori puii eclozeaza dupa 27 de zile. 
 
Puii pot fi crescuti cu sau fara closti in incaperi corespunzatoare, la sol sau chiar in baterii speciale pe varste sau marimi. 
 
Puii cresc relativ repede in primele luni, ajungand ca la 1 an sau chiar mai repede sa aiba talia adultilor, urmand sa se dezvolte complet si sa ia in greutate pana la 18-20 luni.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.43 din 23 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016