Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Instalatia de climatizare in adaposturile gainilor

instalatia-de-climatizare-in-adaposturile-gainilor

Practic, cu o hala avand o buna inertie termica, nu este necesara incalzirea halelor de ouatoare, oarecare dificultati cu mentinerea temperaturii optime in adapost existand doar in scurtele perioade din iarna cand temperatura exterioara scade sub -10°C si, exceptional, sub -20°C.


Exista acum instalatii foarte precise de mentinere a temperaturii si a umiditatii tehnologice in hala, aparaturile respective permitand comanda pentru un regim termic si hidric impus de crescator. Este recomandabil ca aceste instalatii sa fie incluse in proiect, altfel periclitandu-se o buna parte din productie (si sanatatea pasarilor), prin lasarea acestor parametri la aprecierea crescatorului, care este susceptibila de multe erori umane, inclusiv din cauza prezentei limitate a acestuia in interiorul halei.
 
Ventilatie-tunel, cu evacuarea fortata a aerului printr-unul din peretii laterali, cu orificii de admisie dispuse pe peretii longitudinali, cu suprafete diferite ale orificiilor de admisie micsorate pe masura apropierii de peretele lateral pe care sunt depuse ventilatoarele.
 
Se recomanda primul sistem, intrucat cel de-al doilea este contraindicat pe anotimpul friguros.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ventilatoarele trebuie sa aiba capacitatea de a asigura pasarilor minimum 5 mc aer pe kilocorp in timpul verii si cu posibilitatea de a scadea acest necesar pana la 0,7 mc in timpul iernii.
 
Diferenta de la iarna la vara poate fi facuta prin:
 
– 20 de ventilatoare de cate 10 mii mc pe ora in timpul verii;
 
– aceleasi ventilatoare, cu turatie variabila, permitand accesul a numai 14 mii metri cubi in timpul iernii; sau
 
– grupuri de ventilatoare, care functioneaza in totalitate, iar iarna doar atatea (3-4) care sa asigure minimumul de aer necesar.
 
Desigur, intre aceste dimensiuni minime si maxime exista situatii intermediare si numai o instalatie complexa poate comanda regimul optim de ventilatie.
 
Pe timpul verii, pot fi solicitate de la furnizorul de echipamente instalatii de umidificare a aerului, intrucat aerul exterior foarte uscat este introdus in hala la o umiditate foarte scazuta, inconfortabila pentru pasari.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016