Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Ajutoare de 26 milioane de euro pentru fermieri

madr-ajutoare-de-26-milioane-de-euro-pentru-fermieri

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale acorda ajutoare de 26,1 milioane de euro fermierilor din sectoarele suin si avicol. Astfel, producatorii agricoli si crescatorii din aceste sectoare vor putea sustine productia romaneasca, dupa ce in sedinta de Guvern a fost adoptata o Hotarare in acest sens, potrivit unui comunicat de presa al MADR.


Resursele financiare totale necesare implementarii schemelor de ajutor exceptional in sectorul zootehnic sunt de 129.166.292 lei (26,1 milioane de euro) si se vor asigura astfel:
 
- 63.075.336 lei (12.745.324 euro) - finantare externa nerambursabila
 
- 66.090.956 lei (13.354.676 euro) - de la bugetul de stat in limita prevederilor bugetare aprobate pe anul 2022 pentru MADR cu aceasta destinatie
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Schemele de ajutor au o valoarea totala repartizata dupa cum urmeaza:
 
- 71.759.050 lei (14,5 milioane de euro) pentru sectorul suine
 
- 57.407.240 lei (11,6 milioane de euro) pentru sectorul avicol
 
In ceea ce priveste sectorul suin, cuantumul ajutorului exceptional care se acorda pe capacitatea de productie detinuta este de 200 euro/UVM - pentru capacitatea de productie animale de reproductie (scroafe si/sau scrofite montane), unde o UVM reprezinta doua capete. Pentru capacitatea de productie suine la ingrasat se acorda 50 euro/UVM, unde o UVM reprezinta 3,33 capete.
 
Valoarea ajutorului exceptional care se acorda beneficiarilor din sectorul avicol pe capacitate de productie detinuta este:
 
- 50 euro/UVM - pentru capacitatea de productie gaini reproductie rase grele si/sau tineret de reproductie, gaini ouatoare si/sau tineret de inlocuire (unde o UVM reprezinta 71,42 capete) 
 
- 20 euro/UVM - pentru capacitatea de productie pui de carne, pui de curca, precum si pui de gaina eclozionati si/sau pui de curca eclozionati pe serie (unde o UVM pentru categoria pui de carne, pui de gaina eclozionati reprezinta 142,85 capete, iar o UVM pentru categoria pui de curca, pui de curca eclozionati reprezinta 33,33 capete)
 
De asemenea, MADR mentioneaza ca valoarea totala ce poate fi acordata pentru fiecare beneficiar nu depaseste 150.000 de euro in sectorul suin si 100.000 de euro in sectorul avicol.
 
Potrivit estimarilor autoritatilor, ajutorul exceptional vizeaza aproximativ 250 de potentiali beneficiari in sectorul suin, cu aproape 553.988 UVM capacitate de productie. In sectorul avicol sunt estimati aproximativ 310 beneficiari cu circa 2.243.643 UVM capacitate de productie.
 
Pana la data de 30 septembrie 2022 trebuie sa se efectueze plata ajutoarelor exceptionale.
 
Pentru a intra in posesia ajutorului, potentialii beneficiari trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii de eligibilitate:
 
- sa fie inregistrati in registrul unic de identificare si sa detina cod unic de inregistrare atribuit de catre APIA
 
- sa detina exploatatie comerciala autorizata sanitar - veterinar
 
- sa desfasoare activitate de crestere si/sau ingrasare si/sau reproductie a suinelor, ori activitate de reproductie si/sau incubatie si/sau crestere a pasarilor, in perioada 24 februarie 2022 - 31 iulie 2022, cu conditia mentinerii activitatii pana la data de 31 decembrie 2022
 
- ajutoarele de adaptare exceptionale se acorda pe capacitatea de productie detinuta de beneficiar, echivalent UVM, in functie de categoriile de suine sau pasari
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016