MADR: Ajutoare de 26 milioane de euro pentru fermieri
Publicat la data de 25 Aug. 2022 in:
Zootehnie Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale acorda ajutoare de 26,1 milioane de euro fermierilor din sectoarele suin si avicol. Astfel, producatorii agricoli si crescatorii din aceste sectoare vor putea sustine productia romaneasca, dupa ce in sedinta de Guvern a fost adoptata o Hotarare in acest sens, potrivit unui comunicat de presa al MADR.
Resursele financiare totale necesare implementarii schemelor de ajutor exceptional in sectorul zootehnic sunt de 129.166.292 lei (26,1 milioane de euro) si se vor asigura astfel:
- 63.075.336 lei (12.745.324 euro) - finantare externa nerambursabila
- 66.090.956 lei (13.354.676 euro) - de la bugetul de stat in limita prevederilor bugetare aprobate pe anul 2022 pentru MADR cu aceasta destinatie
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Schemele de ajutor au o valoarea totala repartizata dupa cum urmeaza:
- 71.759.050 lei (14,5 milioane de euro) pentru sectorul suine
- 57.407.240 lei (11,6 milioane de euro) pentru sectorul avicol
In ceea ce priveste sectorul suin, cuantumul ajutorului exceptional care se acorda pe capacitatea de productie detinuta este de 200 euro/UVM - pentru capacitatea de productie animale de reproductie (scroafe si/sau scrofite montane), unde o UVM reprezinta doua capete. Pentru capacitatea de productie suine la ingrasat se acorda 50 euro/UVM, unde o UVM reprezinta 3,33 capete.
Valoarea ajutorului exceptional care se acorda beneficiarilor din sectorul avicol pe capacitate de productie detinuta este:
- 50 euro/UVM - pentru capacitatea de productie gaini reproductie rase grele si/sau tineret de reproductie, gaini ouatoare si/sau tineret de inlocuire (unde o UVM reprezinta 71,42 capete)
- 20 euro/UVM - pentru capacitatea de productie pui de carne, pui de curca, precum si pui de gaina eclozionati si/sau pui de curca eclozionati pe serie (unde o UVM pentru categoria pui de carne, pui de gaina eclozionati reprezinta 142,85 capete, iar o UVM pentru categoria pui de curca, pui de curca eclozionati reprezinta 33,33 capete)
De asemenea, MADR mentioneaza ca valoarea totala ce poate fi acordata pentru fiecare beneficiar nu depaseste 150.000 de euro in sectorul suin si 100.000 de euro in sectorul avicol.
Potrivit estimarilor autoritatilor, ajutorul exceptional vizeaza aproximativ 250 de potentiali beneficiari in sectorul suin, cu aproape 553.988 UVM capacitate de productie. In sectorul avicol sunt estimati aproximativ 310 beneficiari cu circa 2.243.643 UVM capacitate de productie.
Pana la data de 30 septembrie 2022 trebuie sa se efectueze plata ajutoarelor exceptionale.
Pentru a intra in posesia ajutorului, potentialii beneficiari trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii de eligibilitate:
- sa fie inregistrati in registrul unic de identificare si sa detina cod unic de inregistrare atribuit de catre APIA
- sa detina exploatatie comerciala autorizata sanitar - veterinar
- sa desfasoare activitate de crestere si/sau ingrasare si/sau reproductie a suinelor, ori activitate de reproductie si/sau incubatie si/sau crestere a pasarilor, in perioada 24 februarie 2022 - 31 iulie 2022, cu conditia mentinerii activitatii pana la data de 31 decembrie 2022
- ajutoarele de adaptare exceptionale se acorda pe capacitatea de productie detinuta de beneficiar, echivalent UVM, in functie de categoriile de suine sau pasari
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Ferma de capre. Venituri estimate
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata dumneavoastra de desfacere si ce produse intentionati sa comercializati.... citeste mai mult>>