Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR aloca 7 milioane de euro pentru infiintarea stanelor montane

madr-aloca-7-milioane-de-euro-pentru-infiintarea-stanelor-montane

Ministerul Agriculturii si Dezoltarii Rurale va aloca printr-o schema de ajutor de stat 34,6 milioane de lei (echivalentul a 7 milioane de euro) pentru infiintarea stanelor montane, potrivit unui proiect de Hotarare publicat pe site-ul institutiei.


"Schema de ajutor sprijina realizarea de investitii in infiintarea de stane in zona montana (...) in vederea prelucrarii laptelui si obtinerea produselor derivate din acesta intr-un spatiu amenajat corespunzator, adaposturi pentru animale si pentru crescatorii de animale.
 
Valoarea totala maxima eligibila a proiectului, permisa pe acest tip de investitie, este de 300.000 lei, din care 50% reprezinta ajutor de stat si 50% reprezinta cofinantarea beneficiarului", se mentioneaza in proiect.
 
In cazul in care exista beneficiari care depun proiecte a caror valoare totala maxima eligibila depaseste valoarea totala prevazuta, atunci diferenta se suporta integral de catre beneficiar.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
In ceea ce priveste beneficiarii, acestia trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
 
- sa fie crescatori de animale conform art. 1 din Legea nr. 332/2018 cu modificarile si completarile ulterioare
 
- sa isi desfasoare activitatea in zona montana
 
- sa acceseze o singura data pe intreaga perioada de derulare a Programului investitiile precizate, sa nu fi primit sprijin prin PNDR 2014 -2020, inclusiv pe perioada de tranzitie la noua Politica Agricola Comuna, pentru aceleasi cheltuieli eligibile legate de investitiile prevazute in document
 
In lista cheltuielilor eligibile intra si:
 
- cheltuieli legate de constructia stanelor montane si cele pentru achizitionarea terenurilor, insa numai in limita a maximum 10% din totalul costurilor eligibile aferente constructiei stanei montane 
 
- cheltuieli generate de achizitia sau achizitia prin leasing de utilaje, echipamente si mijloace de transport, in limita valorii de piata a activelor, specializate in functie de tipul investitiei; 
 
- cheltuieli generale legate in mod direct de constructia stanelor montane si cele pentru pentru achizitionarea terenurilor in limita a maximum 7% din valoarea acestora, cum ar fi cheltuieli cu serviciile, respectiv elaborare studii de fezabilitate, studii geotehnice, studii topografice, studii de mediu, proiecte de constructie, servicii de arhitectura, consultanta si autorizatii
 
De asemenea, taxa pe valoarea adaugata aferenta cheltuielilor eligibile prevazute nu reprezinta cheltuiala eligibila, exceptand cazul in care nu este recuperabila in temeiul legislatiei nationale privind TVA.
 
Schema de ajutor se aplica pana la data de 31 decembrie 2022, platile aferente Programului fiind efectuate pana la data de 29 decembrie 2023.
 
Prin realizarea investitiilor prevazute in proiectul de act normativ se obtin urmatoarele tipuri de produse:
 
- lapte, lapte complet netratat si laptele partial sau integral degresat
 
- smantana
 
- lapte acru, lapte si smantana covasite, iaurt, chefir si alte sortimente de lapte si smantana fermentate sau acrite
 
- zerul
 
- produsele pe baza de componente naturale ale laptelui, nedenumite si necuprinse in alta parte
 
- untul si alte grasimi provenind din lapte, crema din lapte tartinabila
 
- branza si cas
 
In ceea ce priveste acordarea ajutorului de stat, acesta se realizeaza prin decontarea cheltuielilor efectuate pentru realizarea investitiei pe baza documentelor prezentate de beneficiar, respectiv contracte, situatii de lucrari, facturi si alte documente de plata. In urma verificarilor, plata cheltuielilor eligibile se va face cu incadrarea in valoarea maxima a ajutorului aprobat prin contractul de finantare.
 
"Sumele necesare schemei de ajutor se asigura de la bugetul de stat prin bugetul MADR, ce va repartiza creditele bugetare cu aceasta destinatie catre ANZM, in calitate de autoritate de implementare a Programului", scrie Agerpres.
 
De asemenea, perioada de monitorizare a investitiei este de doi ani de la data finalizarii investitiei.
 
Membrii cooperativelor agricole au drept de preemtiune la transferul sau la vanzarea investitiei in situatia in care investitiile colective au fost realizate de cooperative agricole in perioada de monitorizare.

 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016