Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masura 215: fermierii pot accesa credite garantate de FNGCIMM

masura-215-fermierii-pot-accesa-credite-garantate-de-fngcimm

FNGCIMM informeaza beneficiarii masurii 215 - Plati privind bunastarea animalelor – pachet b - pasari, sesiunea I de depunere - anul III de angajament ca, in baza adeverintei eliberate de APIA, pot accesa credite garantate de FNGCIMM in procent de maxim 80%.


Garantiile se acorda in baza conventiilor semnate intre finantatori, APIA si FNGCIMM, pentru creditele necesare finantarii activitatilor curente. Toate conventiile incheiate intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Banci si FNGCIMM vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

Pot beneficia de facilitatile de garantare a creditelor oferite de FNGCIMM societatile comerciale constituite conform Legii nr. 31/1990, asociatiile agricole constituite conform Legii nr. 36/1991, persoanele fizice autorizate si asociatiile de fermieri, constituite conform Legii nr. 566/2004 a cooperatiei agricole.

Pentru a putea accesa garantia, beneficiarii enumerati trebuie sa fie asimilati in categoria intreprinderilor mici si mijlocii, definite conform legii si sa se incadreaze in criteriile de eligibilitate ale finantatorilor, sa detina adeverintele emise de APIA, sa nu se afle in dificultate financiara in sensul prevederilor Comunicarii Comisiei Europene si nu sa beneficieze de garantii de la alte fonduri de garantare pentru finantarea accesata.

Pentru obtinerea garantiei, beneficiarii vor depune la banca finantatoare documentatia de credit, iar garantia va fi acordata la solicitarea bancii, dupa analiza acestei documentatii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru acordarea garantiei se plateste un singur comision de garantare, stabilit pe baza ratingului atribuit de institutia finantatoare in functie de suma efectiv garantata, in conformitate cu pct. 3.3. din Comunicarea Comisiei Europene si Ordinul Ministrului nr. 40/2009 - MADR.

Informatii suplimentare:

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de la banci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM instrumenteaza programe guvernamentale destinate relansarii economice, dezvoltarii mediului de afaceri, precum si crearii si sustinerii de locuri de munca, functionând ca o societate comerciala pe actiuni, cu actionar unic statul român, sub supravegherea prudentiala a Bancii Nationale a României.

Garantia FNGCIMM SA - IFN este de maxim 80% din valoarea imprumutului, fara a depasi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar si se emite la solicitarea institutiilor finantatoare partenere, pentru finantari aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de catre finantator.

FNGCIMM SA - IFN colaboreaza cu 30 institutii financiare in baza unor conventii de lucru in care sunt prevazute obligatiile partilor semnatare, valoarea si modul de plata al comisionului de garantare, calculul si modalitatea de plata a garantiei acordate. Garantia FNGCIMM SA - IFN este cea mai lichida garantie, platibila in maxim 90 zile de la solicitarea de plata a finantatorului, insotita de documentatia completa, fata de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

FNGCIMM SA - IFN asigura o acoperire teritoriala nationala, raspunzand solicitarilor intreprinzatorilor prin toate cele 4 sucursale, 5 reprezentante si 3 filiale. In baza apartenentei sale la AECM (European Mutual Guarantee Association – asociatie ce reuneste peste 40 de fonduri de garantare si contragarantare din 22 de tari europene si Turcia), FNGCIMM functioneaza dupa reguli si principii europene.

Sursa: fngcimm.ro
Foto: farmingwithoutthebank.com

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016