Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Micii fermieri crescatori de animale vor o masura speciala pentru ei in noul PNDR

micii-fermieri-crescatori-de-animale-vor-o-masura-speciala-pentru-ei-in-noul-pndr

Au solicitat acest lucru in cadrul intalnitii pe care au avut-o cu secretarul de stat in MADR Ioan Utiu, proaspat numit in aceasta functie.


Federaţia Micilor Fermieri Crescatori de Animale, Detinatori si Utilizatori de Pajisti - FMFCADUP – face primele demersuri pentru sustinerea sectorului in urmatorul Program National de Dezvoltare Rurala.
 
In acest sens, ieri, la sediul Federatiei a avut loc o intalnire informala intre proaspat numitul secretar de stat din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ioan Utiu si reprezentanţii FMFCADUP.
 Potrivit unui comunicat de presa al Federatiei, chiar daca nu a fost instalat oficial, Ioan Utiu a dorit sa cunoasca nemijlocit, de la conducerea FMFCADUP, situatia agriculturii din zona montana si problematicile lor in ceea ce priveste reglementarile profesionale si mai ales perspectivele de ajutoare si subventii creionate de catre noua Politica Agricola.
 
FMFCADUP a expus acestuia principalele probleme ale momentului pentru micii fermieri, crescatori de animale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


„Astfel s-a reliefat situatia creata prin anularea subventiilor pentru vaca de lapte si carne din zona montana defavorizata, prin largirea ariei de aplicabilitate la scara intregii tari si introducerea totodata a unor criterii de eligibilitate cum ar fi o productie de 4 000 litri de lapte/ lactatie / vaca, care nu poate fi indeplinita de nici o vaca din nici o zona montana din Europa din cauza diferentelor evidente de productivitate a terenului din zona montana fata de campie. Astfel se ia din alocarile anterioare destinate micilor fermieri si se fac cadou marilor crescatori de vaci de lapte fara a se propune o alta masura de sprijin pentru crescatorii de animale din zona montana”, atrage atentia Federatia Micilor Fermieri.
 
Astfel,  FMFCADUP propune introducerea in PNDR-ul 2014-2020 a unei masuri de sprijin pentru crescatorii de animale din zona montana prin acoperirea handicapului natural de productivitate al zonei montane si care sa se acorde micilor fermieri cu pana la 10 capete de bovine sau echivalentul in alte animale.

„Propunerea noastra este de introducere in PNDR intre masurile de mediu a unei masuri de sprijin a micilor crescatori de bovine, intre doua si 10 capete, anume o masura similara cu M211 din FNDER-ul francez, Sprijin pentru acoperirea handicapului natural agricol al zonei montane. Consideram ca efortul introducerii unei asemenea masuri, precum si cuantumul este mic in raport cu efectele sociale si asupra ecosistemului montan”, se arata in documentul citat.
 
FMFCADUP a transmis şi ministrului agriculturii Daniel Constantin un memoriu in care explica problematicile micilor fermieri crescatori de animale si prezinta solutiile propuse.
 
Federatia Micilor Crescatori de Animale, Detinatori si Utilizatori de Pajisti - FMFCADUP – este o federatie a asociatiilor profesionale si patronale ale crescatorilor de bovine, a micilor fermieri, in principal din zona de munte si colinara a Romaniei, ale caror interese nu sunt intrutotul reprezentate de federatiile mari in care se regasesc mari crescatori de bovine din zona de ses si cu care uneori nu au aceleasi interese convergente sau chiar problemele micilor fermieri sunt complet diferite de cele ale marilor ferme.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016