Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Microferma de pasari- sursa unui venit suplimentar

microferma-de-pasari-sursa-unui-venit-suplimentar

Dispui de o curte si doresti sa iti suplimentezi veniturile desfasurand o activitate nu foarte complicata? Cresterea pasarilor poate fi o optiune, daca iei in considerare cererea tot mai mare de pe piata pentru carnea de calitate, crescuta cat mai natural, precum si interesul consumatorilor pentru alimentatia sanatoasa.


Iata cateva idei pe care le poti pune in practica imediat, cu investitii minime:

1. Microferma de bibilici


Carnea de bibilica este considerata o specialitate, iar restaurantele de lux se straduiesc sa faca rost de acest produs proaspat si sa isi asigure un flux continuu de aprovizionare. Atuurile extraordinare ale acestei afaceri sunt: profitabilitate ridicata raportata la investitie, amortizarea rapida a investitiei si o cerere nesatisfacuta pentru carne si oua. Succesul va fi cu atat mai mare, cu cat vei opta pentru hranirea bio a pasarilor si daca vei valorifica atat carnea si ouale, cat si penele, folosite la confectionarea decoratiunilor sau chiar in moda, pentru tinute extravagante ori tematice. 


2. Microferma de pui de gaina


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Poti incepe aceasta ocupatie ca un hobby si sa o transformi treptat intr-o afacere. De pe urma unei mini-ferme de pui de gaina poti valorifica atat carnea, cat si gunoiul, foarte cautat pentru fertilizari naturale. Interesul consumatorilor pentru carnea de pui este in continuare mare, dar tendintele sunt indreptate catre produsele organice. Daca doresti sa iti dezvolti afacerea, ai la dispozitie fonduri europene nerambursabile, acordate pentru mediul rural, cu ajutorul carora iti poti dota ferma cu echipamente tehnologice moderne si poti trece la un sistem intensiv de exploatare folosind metoda de crestere la sol, pe asternut permanent de resturi vegetale.

Dezvoltarea unei micro-afaceri cu pui de carne presupune multa implicare in ingrijirea acestora dar si in ceea ce priveste strategia de asigurare a pietei de desfacere. Concurenta principala vine din partea marilor producatori, prezenti in toate lanturile de retaileri, dar, atat timp cat iti vei proiecta afacerea pe o nisa de piata si o vei dezvolta prin recomandari, te poti diferentia de ceilalti prin calitate si servicii suplimentare precum livrarea la domiciliu, interactiunea directa cu consumatorul final sau disponibilitatea imediata. Cu ajutorul unui plan de afaceri realist proiectat, vei avea toate sansele sa dezvolti o afacere profitabila si sa vii cu solutii potrivite in intampinarea problemelor cu care te poti confrunta.

3.  Microferma de prepelite


O afacere cu prepelite se bazeaza pe volum pentru a face trecerea de la autoconsum la comercial.  Nu poti face o afacere cu 100 de prepelite, dar poti face una cu 1.000. Fiind pasari foarte mici, au nevoie de putine resurse de spatiu si hrana, astfel ca poti incepe sa cresti un numar mare de pasari in doar cativa metri patrati. Profitabilitatea este ridicata, investitia este foarte mica, incepand de la cateva sute de lei, astfel ca ai toate motivele sa incepi sa iti suplimentezi veniturile astfel, si, totodata, sa ii asiguri familiei o hrana sanatoasa. Pentru cresterea prepelitelor nu ai nevoie de experienta, daca te informezi cu privire la toate aspectele de care trebuie sa tii cont, dar pasiunea pentru acest domeniu iti va usura munca si calea catre reusita. Dezvolta-ti treptat o retea de clientela prin recomandari si ai in vedere detaliile legate atat de ambalajul produselor, de personalizarea acestuia, cat si de pastrarea si transportul in conditii optime. Ouale de prepelita sunt foarte apreciate pentru proprietatile lor organoleptice dar si pentru nivelul scazut de colesterol, fiind produse cautate, in mod deosebit cele provenite de la microferme, crescute in sistem extensiv.



Pentru o oferta mai variata si un profit mai mare, ai putea incerca si dezvoltarea unei microferme cu mai multe specii. Succesul unei astfel de afaceri tine de implicare, informare, asumarea responsabila a riscurilor si perseverenta.  


Sursa foto: Shutterstock

 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016