Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii: Protestele crescatorilor de bovine sunt nejustificate

ministerul-agriculturii-protestele-crescatorilor-de-bovine-sunt-nejustificate

Protestele crescatorilor de bovine din asociatiile afiliate Agrostar desfasurate saptamana trecuta la minister nu se justifica atata timp cand subventiile din zootehnie au fost date la timp si nu au fost reduse in ultimul an, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara.


"Noi suntem intr-o lupta continua pentru sustinerea sectorului, mai ales ca agricultura nu a avut niciodata suficiente resurse financiare. Agricultura a fost finantata discontinuu in ultimii ani, iar noi am incercat sa asiguram coerenta in politicile agricole, respectiv sa crestem resursele pentru sector, dar mai ales sa le dam la timp fermierilor", a spus Tabara.

Acesta a precizat ca platile complementare din zootehnie, desi nu sunt la nivelul prevederilor bugetare estimate, vor fi in crestere cu 10-12 procente in 2012.

Cateva zeci de crescatori de bovine si taurine, afiliati Federatiei Agrostar, au protestat, in perioada 16-18 noiembrie, in fata Ministerului Agriculturii, nemultumiti de valoarea subventiilor alocate in acest sector.

"Am cerut o subventie de 800 de lei pe cap de animal pentru acest an, dar ministerul ne-a promis doar putin peste jumatate din aceasta suma, adica 460 de lei, desi forurile europene au aprobat un plafon pentru platile complementare de 337 milioane de euro. Suma stabilita de MADR este mai mica decat cea pe care am primit-o in 2009, cand s-a ridicat la 571 lei", a declarat Toader Neata, presedintele Asociatiei Generale a Crescatorilor de Bovine din Romania.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Crescatorii de bovine au cerut, de asemenea, acordarea celor 73 de euro/hectar, pentru sectorul vegetal din bugetul national ca Plata Nationala Directa Complementara, desi cifrele vehiculate de reprezentantii MADR sunt de numai 62 de euro pe hectar.

Platile din bugetul national in sectorul zootehnic pentru anul 2010 au fost cifrate la 787,3 milioane lei si au fost alocate unui numar de 208.998 de crescatori de bovine, 34.605 crescatori de ovine si 9.650 crescatori de capre. Cuantumul platilor pe cap de bovina a fost de 410 lei, iar pentru speciile ovine si caprine, de 40 lei.

Proiectul bugetului de stat pe 2012 prevede reducerea bugetului Ministerul Agriculturii cu un miliard de lei, de la 15,9 miliarde lei la 14,9 miliarde lei.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016