Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii i-a chemat la discutii pe crescatorii de ovine nemultumiti de Legea vanatorii

ministrul-agriculturii-i-a-chemat-la-discutii-pe-crescatorii-de-ovine-nemultumiti-de-legea-vanatorii

Invitatia vine dupa ce acestia s-au aratat nemultumiti ca protocolul incheiat in decembrie au fost incalcat, si au amenintat cu noi proteste in toata tara.


Ministrul Agriculturii a anuntat ca in cursul acestei saptamani se va intalni cu reprezentanţii oierilor pentru a clarifica o serie de aspecte referitoare la pasunat, introduse de Ministerul Mediului in Legea Vanatorii, ca raspuns la amenintarile ciobanilor referitoare la reluarea protestelor la nivel local.
 
„Eu percep o interpretare puţin diferita. Noi am avut o discuţie la nivel de secretar de stat intre cele doua ministere, iar urmatoarea etapa este sa venim in faţa producatorilor din sectorul ovine si sa discutam cu ei propunerea rezultata. Sunt, sigur, niste elemente pe care le-a introdus Ministerul Mediului in contextul legislatiei europene, iar cea mai sensibila este cea legata de pasunat, unde sunt niste prevederi la nivel european. Sper sa gasim solutia cea mai buna, astfel incat sa permitem, atat crescatorilor de ovine, cat si fermierilor, sa nu intre in conflict, sa fie un proiect de lege cat mai bun. Sigur, este o lege a Parlamentului Romaniei şi urmatoarea faza, dupa intalnirea cu reprezentanţii sectorului, sa mergem la Parlament. In mod cert, saptamana aceasta trebuie sa ne intalnim cu oierii, pentru ca timpul preseaza”, a declarat, luni, şeful MADR.

Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, afiliat la Agrostar, a anunţat reluarea protestelor la nivel local, in perioada urmatoare, intrucat reprezentanţii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si cei ai Ministerului Mediului au convenit modificarea Legii vanatorii, fara a consulta si crescatorii de ovine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Reprezentanţii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si cei ai Ministerului Mediului au convenit modificarea Legii vanatorii, fara a consulta si crescatorii de ovine. Mentionam ca singura modificare agreata de Ministerul Agriculturii si Ministerul Mediului se refera la art. 23. lit. C referitor la interzicerea pasunatului in perioada 6 decembrie - 24 aprilie si lit. K, unde sunt de acord cu un numar de sase caini la munte, patru in zona de deal si trei in zona de campie. Nu putem fi de acord cu aceasta modificare si consideram ca trebuie sa i se lase crescatorului de oi posibilitatea de a stabili de cati caini are nevoie. Reprezentantii Ministerului Agriculturii si cei ai Ministerului Mediului au calcat in picioare protocolul incheiat in urma protestului din 15 decembrie 2015, convenind modificari la Legea 407 in dispretul crescatorilor de ovine, netinandu-se cont de dreptul la proprietate şi lasandu-ne la discreţia unor aşa-zişi vanatori”, a declarat presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, Marcel Andrei, intr-un comunicat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016