Pesta Porcina Africana se raspandeste din nou in Romania
Publicat la data de 25 Iul. 2019 in:
Zootehnie Pesta Porcina Africana nu a fost eradicata in totalitate din tara noastra si se raspandeste din nou, de data aceasta afectand peste 140 de localitati din 20 de judete. Au fost, din nefericire, descoperite focare si la populatii de mistreti.
Pesta Porcina Africana (PPA) evolueaza in 140 de localitati din 20 de judete, cu un numar de 416 focare, din care un focar intr-o exploatatie de tip A, iar in alte 4 judete exista doar cazuri la mistreti, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
Cele mai multe focare active sunt in judetele Teleorman (169 de focare in gospodariile populatiei si 515 cazuri la mistreti), Dolj (81 de focare in gospodariile populatiei si 8 cazuri la mistreti) si Giurgiu (36 de focare in gospodariile populatiei si 28 de cazuri la mistreti).
Pana in prezent, au fost eliminati 372.325 de porci afectati de boala si exista 1.660 de cazuri la mistreti. Au fost stinse 1.246 de focare, cele mai multe in judetele Tulcea (568), Braila (140) si Ialomita (132).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Numarul proprietarilor despagubiti se ridica la 8.778 iar valoarea totala a platilor este de 252,287 milioane de lei.
Prezenta virusului PPA in Romania a fost semnalata pentru prima oara pe 31 iulie 2017, in judetul Satu-Mare.
Pentru a impiedica raspandirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate si neutralizate, iar proprietarii vor fi despagubiti de catre stat, in conditiile prevazute de legislatie.
Pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, acest virus avand, insa, impact la nivel economic si social.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>