Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 5.000 de fermieri s-au inscris in programul de sustinere a porcilor din rasele Bazna si Mangalita

peste-5000-de-fermieri-s-au-inscris-in-programul-de-sustinere-a-porcilor-din-rasele-bazna-si-mangalita

In acelasi timp, exisa si cerere din partea procesatorilor, ministrul Agriculturii anuntand ca programul va fi continuat timp de opt ani.


Zilele trecute, in comuna sibiana Rsia au fost livrati gratuit primii purcei in cadrul noului program lansat de MADR, pentru sustinerea raselor autohtone Bazna si Mangalita.
 
Cu aceasta ocazie, MADR a anuntat ca programul a atras pana in prezent 5.094 de crescatori si 188 de furnizori de purcei, in timp ce solicitarile procesatorilor au depasit 5.000 de capete.
 
„Cererea este foarte mare, nu putem da imediat numarul de purcei pe care il cer - peste 45.000 - pentru ca noi nu avem baza genetica, nu avem material biologic pentru a raspunde la aceasta explozie de solicitari. Aceste doua rase au fost abandonate in Romania, noi le-am gasit, le-am identificat si introdus in circuit de la diferiti fermieri care au pastrat aceasta rasa. Acum ei sunt interesati sa mareasca efectivul matca, pentru a putea face fata intregului lant in care cererea de purcei sa fie satisfacuta prin fatarile care se vor realiza de la materialul biologic matca. Pana la 31 martie vom livra un numar de purcei, avem deja cunoscuta gestatia la scroafele respective si stim perioada in care putem sa ii livram, undeva la minimum 10 kilograme, dar numai dupa intarcare. Aceasta dureaza undeva la 8 saptamani si uneori mai mult”, a precizat in acest sens ministrul Petre Daea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a declarat si ca ministerul ii va stimula si pe cei 188 de crescatori actuali sa isi mareasca efectivul matca, pentru a putea spori numarul de livrari.
 
„Avem bani in buget pentru acest program, disponibili la MADR.. Producatorii de material biologic, cei care au matca si livreaza purcei, primesc banii necesari, respectiv 250 de lei pe fiecare purcel, iar procesatorii ii vor transporta si vor incheia un contract de livrare cu crescatorii de porci grasi. Acestia vor anunţa procesatorul cand ajunge la o greutate de minimum 130 de kilograme sa vina sa ia porcul si sa-l sacrifice, dandu-i banii necesari şi anume minimum 11 lei pe kilogramul de porc viu, in asa fel incat toti sa fie siguri de rezultatul muncii lor. Cei care livreaza purceii respectivi, se stie ca primesc banii imediat, iar cel care creste porcul gras, in momentul in care iese de pe poarta. Porcul este cantarit şi producatorul este platit pentru munca lui, iar procesatorul are politica lui comerciala pentru valorificarea acestei cantitati”, a mai declarat acesta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016