Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Prima cooperativa agricola care a obtinut mentiunea de "produs montan"

prima-cooperativa-agricola-care-a-obtinut-mentiunea-de-produs-montan

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a anuntat prima cooperativa agricola care a obtinut mentiunea de calitate facultativa "produs montan".


Conform MADR, Cooperativa Agricola de Gradul I Grupul de Producatori Singeorza Bai din Bistrita Nasaud este prima organizatie care obtine mentiunea de calitate facultative "produs montan". Aceasta a fost acordata pentru sase produse: cascaval, telemea, smantana, urda, cas din lapte de vaca si branza framantata de Singeorz Bai.
 
Acestea sunt inscrise in Registrul national al produselor montane la nr. 204-209, in urma Deciziei nr. 59/09.09.2019 eliberata in baza Ordinului 52/2017, cu modificarile ulterioare, informeaza Ministerul Agriculturii.
 
Unitatea si-a inceput activitatea de productie in data de 1 aprilie 2019, iar pe cea de vanzare, in data de 1 mai 2019. Activitatea cooperativei se bazeaza pe prelucrarea laptelui crud de vaca, pasteurizare, obtinere smantana, cas si branzeturi cu pasta oparita. Materia prima provine de la gospodariile din localitate, capacitatea maxima fiind de 3.000 l lapte/zi.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h
”Produsele ce ies de pe rafturile fabricii si sunt comercializate in magazinul propriu au prins gustul cel dintai al pajistilor din Muntii Rodnei, inspirate de aromele aerului proaspat, cu retete de obtinere a branzeturilor pastrate inca din cele mai vechi timpuri si care reprezinta pilonul principal in a obtine produse din lapte cu acelasi gust ca acum sute de ani”, precizeaza Ministerul Agriculturii.
 
Denumirea de "produs montan" este stabilita ca mentiune de calitate facultativa si este atribuita produselor destinate consumului uman, in cazul carora: materiile prime, dar si furajele pentru animalele de ferma provin in principal din zone montane; in cazul produselor prelucrate, prelucrarea are loc, de asemenea, in zone montane.
 
Produsele ce pot obtine dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultativa ”produs montan” sunt produsele obtinute de la animale din zone montane si care sunt prelucrate in aceste zone, produsele obtinute din animale crescute cel putin in ultimele doua treimi ale vietii lor in zone montane, daca produsele sunt prelucrate in aceste zone, precum si produsele obtinute din animale transhumante, crescute cel putin o patrime din viata in transhumanta si care au pascut pe pasuni din zone montane.
 
De asemenea, alte produse sunt cele apicole, daca albinele au colectat nectarul si polenul doar in zone montane, dr si cele de origine vegetala, doar daca plantele sunt cultivate in zone montane, potrivit ministerului.
 
Sacrificarea animalelor, transarea si dezosarea carcaselor pot avea loc in afara zonelor montane, cu conditia ca distanta fata de zona montana in cauza sa nu depaseasca 30 km, potrivit MADR.
 
In prezent sunt inregistrate 234 de produse montane, ce provin de la 55 de producatori, transmite News.ro.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Prima cooperativa agricola care a obtinut mentiunea de "produs montan"
Rating:
Nota: 5 din 3 voturi

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Un grup de frunze in forma circulara in apropierea solului. ...

Frunza a embrionului plantelor cu seminte care serveste la hranirea plantei imediat dupa încoltire ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016