Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primele subventii pentru crescatorii de oi din rasa Carabasa

primele-subventii-pentru-crescatorii-de-oi-din-rasa-carabasa

Rasa a fost omologata in 2010 si este specifica zonei Teleormanului, fiind denumita si Oaia cu cap negru de Teleorman.


In urma cu patru ani, dupa indelungi eforturi de imbunatatire a indicilor productivi, Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine Teleorman a reusit sa omologheze sub denumirea Oaia cu cap negru de Teleorman, rasa de ovine cunoscuta mai fregvent sub denumirea de Carabasa.
 
Presedintele AsociaĊ£iei Crescatorilor de Ovine si Caprine Teleorman, Ruxandra Joitoi, spune ca s-au facut incrucisari selective, folosindu-se numai oi si berbeci din aceasta rasa, s-a ajuns in prezent la obtinerea unor exemplare de talie foarte mare, dar si cu productii bune de lana si lapte, din acest punct de vdere, rasa mixta fiind foarte competitiva.
 
Astfel, fiecare oaie din aceasta rasa poate produce intr-o singura perioada de lactatie 150-170 kilograme de lapte muls, dar poate ajunge chiar si la o cantitate de lapte mult mai mare. Mieii au la nastere 5-6 kilograme, cu un ritm de dezvoltare ulterior foarte rapid, la varsta de un an masculii putand atinge 100 de kilograme.
 
Numarul de exemplare a crescut de la an la an, la aceasta data cateva mii de oi aflandu-se in proprietatea unor crescatori de ovine din localitatile teleormanene Mavrodin, Calinesti, Peretu, Maldaeni, Bogdana, Lisa, Zambreasca, Dobrotesti., dar si din alte zone ale tarii, in special in judetele Giurgiu, Ialomita, Olt, Arad, Sibiu si Satu Mare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In ultimii ani, crescatorii se plang ca nu au mai fost acordate subventii stimulative pentru fermierii care contribuie la ameliorarea si conservarea acestei rase de ovine, insa de curand, APIA a platit unele  ajutoare de minimis destinate conservarii raselor locale de animale “aflate in pericol de abandon”.
 
In total, au fost 103 beneficiari ai acestor ajutoare achitate de la bugetul national, suma totala platita fiind de  1.316.425 de lei. Ajutoarele de minimis au ajuns la unii proprietari de taurine, ovine, caprine, porcine, cabaline, gaini si viermi de matase, firme dar si persoane fizice. Printre  beneficiarii se numara  si 26 de proprietari de ovine teleormaneni, dar si unii dintre crescatorii de oi din rasa Oaia cu cap negru de Teleorman din alte judete ale tarii, care astfel beneficiaza de subventii dupa o perioada lunga de timp.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016