Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Propunerea MADR pentru ajutorul de minimis la achizitia de 45.000 - 50.000 de juninci

propunerea-madr-pentru-ajutorul-de-minimis-la-achizitia-de-45000-50000-de-juninci

Cantitatile de lapte colectate de fermieri sunt tot mai scazute, sectorul laptelui romanesc cunoscand un declin. Aceasta criza poate fi evitata cu ajutorul Ministerului Agriculturii, implementand o masura urgenta menita sa sporeasca efectivul de vaci de lapte.


Pentru a salva sectorul cresterii de vaci de lapte, Romania are nevoie de doua strategii: una pe termen scurt si una pe termen mediu. De asemenea, fermierii romani au nevoie de sprijin pentru salvarea acestui sector, considera Dorin Cojocaru, presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui.
 
O masura eficienta este achizitionarea a 45.000 -  50.000 de junici pe ajutor de minimis.
 
"Exista un deficit, de aceea am si vorbit cu domnul prim-ministru si cu domnul ministru al Agriculturii. Avem nevoie, eu asta am spus public, de 45.000 - 50.000 de juninci care sa-mi intre in tara intr-un an jumate, maxim doi, pe ajutor de minimis. De ce juninci? Ca ele sunt gestante luna a 6-a a 7-a, sa-mi fete rapid. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Masura ar fi complementara la strategie, dupa prima fatare intra in lapte. Deci noi avem nevoie de doua strategii: una pe termen scur si a doua pe termen mediu, sa sustinem sectorul de vaca lapte, dezvoltarea fermelor dar si un ajutor de minimis ca sa vina in sprijinul fermierului", a precizat presedintele APRIL.
 

Fermierii de vaci si procesatorii de lapte decapitalizati 

Strategiile mentionate de presedintele APRIL sunt diferite, insa fermierii si procesatorii vor putea avea sprijin din partea statului.
 
"Oamenii acum sunt decapitalizati, fermierii de vaci si procesatorii de lapte sunt decapitalizati. Ca si societatea, nu mai au bani, nu mai au putere de cumparare. Si atunci eu pot sa spun ”ajutor de minimis”. Cate vaci ai? 20! Uite, statul te mai ajuta sa mai iei 10! Cate ai? 50! Statul te mai ajuta sa iei 50. 
 
Deci nu dau cuiva care nu a avut vaci niciodata. Sau: cate ai? 100! Statul te ajuta cu inca 100. De ce? Ca tu ai deja infrastructura pregatita, ai specialisti, ai medic veterinar, ai baza furajera. Nu risipesc banii. De la 20… e parerea mea ca la 20 de vaci, usor-usor devii fermier. Asa daca ai 2-3 vaci, ai mai mult pentru autoconsum", a mentionat Dorin Cojocaru.

Ferma de familie 

Ferma de familie este rentabila daca detine peste 50 - 100 de vaci. Dorin Cojocaru a sustinut ca aceasta ferma trebuie sa fie aceea ce poate asigura traiul decent in familie. De asemenea, trebuie sa intruneasca un numar de cateva zeci de vaci de lapte, pentru a pune bazele unei crescatorii conexe din alta specie.
 
"Hai sa spunem ferma de familie. Adica daca tu vrei sa fii fermier sa traiesti numai din afacerea asta, eu cred ca de la 50-100 de vaci in sus pentru ca nu ar fi rentabil. Nu-ti genereaza un venit suficient de mare. Bine ca tu mai poti sa vinzi vitei, balegar, productia anexa sa spun asa sau semi-productie. Da, dar sa nu faci numai vaca. Poti sa mai faci si altceva. 
 
De exemplu, daca tu ai o mica afacere, ai o ferma de 20 de vaci de lapte si faci la capatul grajdului si o laptarie, cu telemea, iti ramane zerul, nu? Pe acela poti sa-l folosesti in cresterea porcilor. Sau poti sa ai si niste oi. Deci trebuie sa nu mergi doar pe o anumita specie pentru ca trebuie sa gasesti specii complementare, nu antagonice", conform Dorin Cojocaru.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016