Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Zootehnie

Tara noastra a ocupat anul trecut locul al treilea in UE la acest capitol, fiind devansata de Marea Britanie si Spania.
Cu aproximativ 9,8 milioane de oi in anul 2017, Romania se situeaza pe locul al treilea in Uniunea Europeana, in ceea ce priveste efectivele de ovine, fiind devansata doar de Marea Britanie, cu 24,5 milioane capete si Spania, cu 15,9 milioane ovine, potrivit ultimelor date Eurostat.
In urma Romaniei se situeaza Grecia, cu 8,5 milioane de capete de ovine, Italia - 7,2 milioane, Franta - 6,8 milioane, Irlanda - 3,9 milioane de capete şi Portugalia, cu 2,02 milioane de capete.
Potrivit balantei comerciale cu produse agroalimentare, Romania a incasat peste 315 milioane de euro, in primele trei trimestre din 2017, din exporturile de animale vii in spatiul intra si extracomunitar, in crestere cu aproape 15% fata de perioada similara din 2016, cand incasarile au totalizat aproape 275 de milioane de euro.
Cele mai mari sume au fost obtinute din exporturile de animale vii din speciile ovine si caprine, circa 146,8 milioane de euro pentru 67.137 tone si din cele de bovine - 145,71 milioane de euro (56.831 tone).
Consumul de carne de ovine in anul 2016, in Romania, a fost in medie de 2,6 kg/locuitor, in usoara crestere fata de 2015, cand se inregistra un consum de 2,3 kg/locuitor, dar semnificativ mai mare fata de anul 2014 cand era de numai 0,7 kg/locuitor anual.
Consumul cel mai mare de carne de oaie, respectiv de miel, este in perioada Pastelui, cand necesarul este acoperit in mare parte din productia autohtona.
In comparatie, media consumului in UE a fost de doua kilograme pe locuitor anual in 2015, fata de 1,9 in 2014, Franta si Irlanda inregistrand cel mai mare consum, de 2,9 kilograme, respectiv 2,8 kilograme pe locuitor anual.
In urma Romaniei se situeaza Grecia, cu 8,5 milioane de capete de ovine, Italia - 7,2 milioane, Franta - 6,8 milioane, Irlanda - 3,9 milioane de capete şi Portugalia, cu 2,02 milioane de capete.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit balantei comerciale cu produse agroalimentare, Romania a incasat peste 315 milioane de euro, in primele trei trimestre din 2017, din exporturile de animale vii in spatiul intra si extracomunitar, in crestere cu aproape 15% fata de perioada similara din 2016, cand incasarile au totalizat aproape 275 de milioane de euro.
Cele mai mari sume au fost obtinute din exporturile de animale vii din speciile ovine si caprine, circa 146,8 milioane de euro pentru 67.137 tone si din cele de bovine - 145,71 milioane de euro (56.831 tone).
Consumul de carne de ovine in anul 2016, in Romania, a fost in medie de 2,6 kg/locuitor, in usoara crestere fata de 2015, cand se inregistra un consum de 2,3 kg/locuitor, dar semnificativ mai mare fata de anul 2014 cand era de numai 0,7 kg/locuitor anual.
Consumul cel mai mare de carne de oaie, respectiv de miel, este in perioada Pastelui, cand necesarul este acoperit in mare parte din productia autohtona.
In comparatie, media consumului in UE a fost de doua kilograme pe locuitor anual in 2015, fata de 1,9 in 2014, Franta si Irlanda inregistrand cel mai mare consum, de 2,9 kilograme, respectiv 2,8 kilograme pe locuitor anual.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News