Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romania, printre tarile UE cu cele mai mari efective de ovine

Tara noastra a ocupat anul trecut locul al treilea in UE la acest capitol, fiind devansata de Marea Britanie si Spania.
Cu aproximativ 9,8 milioane de oi in anul 2017, Romania se situeaza pe locul al treilea in Uniunea Europeana, in ceea ce priveste efectivele de ovine, fiind devansata doar de Marea Britanie, cu 24,5 milioane capete si Spania, cu 15,9 milioane ovine, potrivit ultimelor date Eurostat.
In urma Romaniei se situeaza Grecia, cu 8,5 milioane de capete de ovine, Italia - 7,2 milioane, Franta - 6,8 milioane, Irlanda - 3,9 milioane de capete şi Portugalia, cu 2,02 milioane de capete.
Potrivit balantei comerciale cu produse agroalimentare, Romania a incasat peste 315 milioane de euro, in primele trei trimestre din 2017, din exporturile de animale vii in spatiul intra si extracomunitar, in crestere cu aproape 15% fata de perioada similara din 2016, cand incasarile au totalizat aproape 275 de milioane de euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cele mai mari sume au fost obtinute din exporturile de animale vii din speciile ovine si caprine, circa 146,8 milioane de euro pentru 67.137 tone si din cele de bovine - 145,71 milioane de euro (56.831 tone).
Consumul de carne de ovine in anul 2016, in Romania, a fost in medie de 2,6 kg/locuitor, in usoara crestere fata de 2015, cand se inregistra un consum de 2,3 kg/locuitor, dar semnificativ mai mare fata de anul 2014 cand era de numai 0,7 kg/locuitor anual.
Consumul cel mai mare de carne de oaie, respectiv de miel, este in perioada Pastelui, cand necesarul este acoperit in mare parte din productia autohtona.
In comparatie, media consumului in UE a fost de doua kilograme pe locuitor anual in 2015, fata de 1,9 in 2014, Franta si Irlanda inregistrand cel mai mare consum, de 2,9 kilograme, respectiv 2,8 kilograme pe locuitor anual.
In urma Romaniei se situeaza Grecia, cu 8,5 milioane de capete de ovine, Italia - 7,2 milioane, Franta - 6,8 milioane, Irlanda - 3,9 milioane de capete şi Portugalia, cu 2,02 milioane de capete.
Potrivit balantei comerciale cu produse agroalimentare, Romania a incasat peste 315 milioane de euro, in primele trei trimestre din 2017, din exporturile de animale vii in spatiul intra si extracomunitar, in crestere cu aproape 15% fata de perioada similara din 2016, cand incasarile au totalizat aproape 275 de milioane de euro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat
Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cele mai mari sume au fost obtinute din exporturile de animale vii din speciile ovine si caprine, circa 146,8 milioane de euro pentru 67.137 tone si din cele de bovine - 145,71 milioane de euro (56.831 tone).
Consumul de carne de ovine in anul 2016, in Romania, a fost in medie de 2,6 kg/locuitor, in usoara crestere fata de 2015, cand se inregistra un consum de 2,3 kg/locuitor, dar semnificativ mai mare fata de anul 2014 cand era de numai 0,7 kg/locuitor anual.
Consumul cel mai mare de carne de oaie, respectiv de miel, este in perioada Pastelui, cand necesarul este acoperit in mare parte din productia autohtona.
In comparatie, media consumului in UE a fost de doua kilograme pe locuitor anual in 2015, fata de 1,9 in 2014, Franta si Irlanda inregistrand cel mai mare consum, de 2,9 kilograme, respectiv 2,8 kilograme pe locuitor anual.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 4.5 din 2 voturiArticole conexe:
- » APIA: Cererile de plata pentru ajutorul privind cresterea animalelor, depuse pana la 29 ianuarie
- » Producatorii de carne de porc: Noi vindem cu 5 lei kilogramul
- » MADR: Romania NU va opri exportul de ovine
- » Autoritatile nu stiu inca data la care se vor redeschide targurile de animale
- » Peste 200 de animale sacrificate in Tulcea din cauza unor boli
Ultima ora
- » APIA: Cererile de plata pentru ajutorul privind cresterea animalelor, depuse pana la 29 ianuarie
- » Producatorii de carne de porc: Noi vindem cu 5 lei kilogramul
- » Dieta vacilor, schimbata protejarea atmosferei
- » Cresterea iepurilor de carne in microferme - avantaje, dezavantaje si costuri
- » Microferma de pasari- sursa unui venit suplimentar
Comentarii
0 comentarii