Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Seful MADR, despre reluarea exporturilor de carne de vita catre Turcia
In urma unei evaluari facute la inceputul acestei luni, expertii turci au validat doua unitati de abatorizare din Calarasi si Bistrita-Nasaud.
Este vorba de doua unitati de abatorizate din judetele Calarasi si Bistrita-Nasaud, autorizate de catre specialistii turci, in conditiile in care, din momentul aderarii la Uniunea Europeana, Romania nu a avut acces pe aceasta piata.
„De cand suntem in Uniunea Europeana nu am exportat bovine vii si carne de vita in Turcia pentru ca s-a opus masiv deschiderii pietei catre UE din cauza encefalopatiei spongiforme bovine , cunoscuta drept boala vacii nebune. Recent, in contextul demersurilor pentru aderare, Turcia si-a revizuit punctul de vedere si a deschis exporturile pentru cateva state din UE. Romania a reusit, dupa un tur de forta, sa obtina si de la Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor statutul de tara cu risc scazut laencefalopatie spongiforma bovina”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome
Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...
valabila 48h
Acesta mai sustine ca redeschiderea comertului cu bovine si carne de vita in Turcia a survenit si in urma negocierilor purtate cu omologul turc, Faruk Çelik, precum si a diligentelor intreprinse de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pe langa institutia similara din Turcia.
In context, Irimescu considera ca trebuie schimbata putin politica MADR pe acest segment pentru incurajarea producatorilor spre a ingrasa viteii pana la o greutate optima, pentru ca aduce mai multa plusvaloare la export.
„Trebuie sa schimbam un pic politica ministerului pe acest segment, sa dam stimulentul pentru vitei in doua etape, adica ceva daca l-a dus la 300 de kilograme si inca o plata daca ajunge la 600 de kilograme. Trebuie sa incurajam oamenii sa nu mai vanda vitei. Este important sa cream un mecanism ca sa stimulam oamenii sa tina vitelul pana la greutatea optima”, a adaugat ministrul Agriculturii.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
Idei de afaceri in agricultura