Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seful MADR promite ca subventiile pentru crescatorii de ovine vor creste pana in 2020

seful-madr-promite-ca-subventiile-pentru-crescatorii-de-ovine-vor-creste-pana-in-2020

Decizia are rolul de a atrage cat mai multi fermieri catre acest sector, in conditiile in care numarul crescatorilor de animale a scazut considerabil.


Achim Irimescu, seful MADR, a participat zilele acestrea la deschiderea Targului de animale din comuna valceana Vaideeni, eveniment organizat de primaria din localitate, in colaborare cu mai multe organizatii ale crescatorilor de ovine si caprine.
 
Prin acest eniment aflat la cea de-a doua editie se doreste reinvierea ocupatiilor traditionale in ceea ce priveste cresterea animalelor, ministrul agriculturii declarand cu aceasta ocazie ca in ultimii ani se constata o tot mai slaba preocupare a fermierilor catre acest sector.
 
In acest context, Achim Irimescu a anuntat ca ministerul agriculturii doreste sa vina cu un sprijin pentru transhumanta pentru a face oieritul mai atractiv, precizand totodata ca subventiile pentru crescatorii de ovine vor creste progresiv pana in 2020.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Anul acesta am putut sa fac ceva pentru oierit, in sensul ca am marit subvenţia pe cap de oaie de la 4,5 euro cat este in prezent, iar pana in 2020, va creste subventia pe cap de animal de 3-4 ori. Nu mai este ciobanitul de altadata, a scazut numarul crescatorilor de animale, si de aceea dorim sa venim cu un sprijin pentru transhumanta”, a declarat ministrul.
 
Acesta si-a exprimat si nemultumirea fata de faptul ca in Romania, consumul de csarne de oaie este foarte scazut, spunand insa ca se bucura pentru faptul ca au fost perfectate exporturile pe piata turca, urmand sa se poarte discutii in acest sens si cu autoritatile iraniene.
 
„Este foarte important ca am redeschis piata turca si urmeaza sa mergem in Iran pentru discutii pentru extinderea exportului. Este foarte important sa popularizam comertul cu carne de oaie, nu doar cu animale, pentru ca aceasta carne, cea de oaie, este foarte sanatoasa si sa facem un program de promovare si pentru Uniunea Europeana, deoarece are un mare deficit de carne de ovina. Si nu e normal sa se importe carne de oaie din Noua Zeelanda, atata timp cat Romania a fost renumita in cresterea si valorificarea in acest domeniu zootehnic. Nu e normal nici ca in Romania sa se consume doar 2 kilograme de carne de oaie pe an, pe membru, fata de Islanda, unde cantitatea este de 22 de kilograme”, a mai precizat minstrul.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.19 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016