Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Va ganditi sa cumparati un dozator de lapte? E profitabil, dar iata de ce trebuie sa tineti cont
Afacerea cu distributia laptelui prin dozatoarele aflate in piete prinde tot mai mult la micii producatori de lapte, care gestioneaza un efectiv redus de vaci de lapte. In vreme ce procesatorii si centrele de colectare ofera un pret maxim de 1 leu pe litru, prin intermediul dozatorului desfacerea se poate face la pretul de 2,5 - 3 lei litrul, deci de trei ori mai mare. Insa, exista un set de norme pe care proprietarii de dozatoare sunt obligati sa le respecte.
Chiar daca la inceput este inevitabila putina bataie de cap cu obtinerea avizelor, se pare ca efortul merita, spun producatorii de lapte, in conditiile in care vorbim de o piaţa de circa 7.500 de tone de lapte vandut la dozator in cursul unui an.
Dozatoarele sunt o afacere mai ales iarna, pentru ca vara cererea scade foarte mult.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Iata toate aspectele pe care le vor verifica inspectorii, atunci cand vin sa controleze dozatoarele de lapte:
- documentul de inregistrare/autorizare sanitara veterinara a exploatatiei de productie a laptelui;
- carnetele de sanatate ale animalelor din exploatatia de productie a laptelui;
- examenul pentru determinarea reziduurilor de antibiotice pentru fiecare lot livrat;
- autorizatia sanitara veterinara a mijlocului de transport a laptelui crud;
- respectarea procedurilor privind depozitarea, racirea si transportul laptelui de la exploatatia de origine pana la dozator;
- dotarea mijlocului de transport si echiparea corespunzatoare pentru transportul laptelui crud;
- buletinele de analiza pentru laptele crud trebuie sa fie disponibile la ferma si la locul de comercializare;
- afisarea termenului de valabilitate a laptelui si a conditiilor de pastrare a laptelui la domiciliul consumatorului final;
- afisarea datei expirarii valabilitatii laptelui si precizarea in loc vizibil: "lapte crud - se va fierbe";
- inregistrarea sanitar veterinara (prezenta DI-VD) si respectarea normelor de igiena
- inregistrarile referitoare la efectuarea igienizarii, completate la zi;
- existenta unor proceduri privind depozitarea, racirea si transportul laptelui de la exploatatia de origine pana la dozator;
- evidenta tratamentelor aplicate in ferma, cu perioada de asteptare, vizate de catre medicul veterinar care asigura supravegherea exploatatiei de productie a laptelui;
- proceduri si dovezi privind monitorizarea temperaturii laptelui crud (lipsa grafic de temperatura);
- registru pentru monitorizarea temperaturii laptelui crud;
- instructiuni privind depozitarea laptelui la domiciliu;
- data alimentarii automatului;
- evidente privind laptele vandut prin automat;
- calibrarea senzorului de temperatura a automatului;
- verificarea pentru reclaibrare a senzorului de temperatura al automatului;
- afisarea informatiilor despre exploatatia de productie a laptelui;
- spatiu amenajat pentru depozitarea ambalajelor de unica folosinta.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.21 din 43 voturiUltima ora