Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ventilatia grajdurilor - o preocupare in plus pentru fermieri

Zootehnia din 2019 nu mai poate fi compatibila cu metodele vechi de ingrijire a animalelor. Asta, bineinteles, daca vreti sa obtineti un profit din oferirea de produse naturale si gustoase potentialilor clienti. Ventilatia grajdurilor face parte dintr-un set de masuri pe care fermierii seriosi trebuie sa le ia.
Spre exemplu un factor important in sanatatea animalelor este reprezentant de climat. Aici incadram umiditatea, curentii de aer, lumina, calitatea aerului. Pentru toate acestea, fermierul trebuie sa aleaga sisteme de aerisire corespunzatoare.
Stiati ca temperatura din graj influenteaza fara vreun semn productia de lapte, spre exemplu?
Studiile arata ca exista o legatura directa intre mediul in care traiesc animalele si productia. Astfel, la vaci se inregistreaza o productie de lapte scazuta cu pana la 20 de procente daca temperatura din grajd nu este una corespunzatoare. Daca iarna exista tendinta de a inchide total iesirile/intrarile in grajd, aceasta practica nu este una total recomandata pentru ca lipseste ventilatia.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propria ta Plantatie de Paulownia
Cum sa castigi 30 000 euro ha chiar din cel de-al 3-lea an al afacerii tale cu fabulosii arbori Paulownia Comanda acum CD-ul tau despre Plantatia de Paulownia Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri privind infiintarea unei plantatii de Paulownia El iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Umiditatea este un alt lucru important pentru confortul animalelor. Daca exista curenti de aer si umiditate puternica, sunt sanse uriase de probleme de respiratie sau alte tulburari costisitoare pe care animalele le pot dezvolta.
Solutii pentru ventilatia grajdurilor
E clar ca aveti nevoie de un sistem de aerisire. Puteti alege unul simplu, pe baza de plasa si prelata antivant. Sunt suficient de ieftine si ajuta in protejarea impotriva vantului si a ploii.
Ferestrele sunt si ele necesare, dar folositi-le cu atentie. Nu trebuie sa se produca zilnic curenti puternici de aer! Praful si zgomotul pot stresa inutil animalele si va pot returna o calitate scazuta a produselor.
Ventilatoarele sunt si ele o solutie. Chiar daca e putin mai scumpa, iti asigura un climat optim pentru animale si poti distribui aerul in mod cat de cat uniform.
Spre exemplu, vaca are un excelent simt al mirosului. Va evita sa se culce pe asternut murdar, nu va manca unde mediul este poluat. Aerisirea este un factor crucial.
Sistemul de ventilatie natural este si el eficient. Acesta presupune un perete cu perdea sau prelata care se inchide si se deschide cand este nevoie. Acest tip de sistem permite si luminii naturale sa patrunda in interior.
Temperatura optima in grajd ar trebui sa fie intre valorile de 13-17 grade.
Odihna unei vaci insumeaza 14 ore.
Iti dorim succes!
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 4.5 din 3 voturiArticole conexe:
- » Conditii de eligibilitate si documentele necesare obtinerii de subventii pentru vaci de lapte
- » Conditii de eligibilitate si documentele necesare obtinerii de subventii pentru vaci de lapte
- » Ce judet este campion la productia de lapte de vaca
- » Noi criterii de eligibilitate pentru ajutorul national tranzitoriu la bovine si sprijinul cuplat pentru vacile de lapte
- » Cererile pentru ajutoare financiare in sectorul laptelui se depun in perioada 30 mai-6 iunie 2016
Ultima ora
- » APIA: Cererile de plata pentru ajutorul privind cresterea animalelor, depuse pana la 29 ianuarie
- » Producatorii de carne de porc: Noi vindem cu 5 lei kilogramul
- » Dieta vacilor, schimbata protejarea atmosferei
- » Cresterea iepurilor de carne in microferme - avantaje, dezavantaje si costuri
- » Microferma de pasari- sursa unui venit suplimentar
Comentarii
0 comentarii