Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ciolos – opinii despre Camerele Agricole

ciolos-opinii-despre-camerele-agricole

Dacian Ciolos, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, este de parere ca proiectul Camerelor Agricole va fi terminat anul acesta, si astfel agricultorii sa aiba un instrument de care vor avea nevoie multi ani de zile.


“Cred ca inca nu e prea tarziu. Am avut o discutie cu Ministrul Agriculturii, pe acest subiect si cu domnul vicepremier, Liviu Dragnea, care, cred eu, au inteles de ce sunt importanta (n.r. Camerele Agricole), inclusiv in aceasta perspectiva a regionalizarii, respectiv de ce e important ca agricultorii sa aiba un instrument nu numai de reprezentare, ci si de actiune directa pe teren pentru a avea acces la fonduri si pentru a clarifica multe aspecte tehnice. Inteleg ca mai urmeaza niste modificari legislative. Pentru a clarifica anumite aspecte, legea a fost votata in conditiile in care exista un alt parlament si un alt guvern. Guvernul actual a dorit sa mai aduca anumite modificari. Sper eu ca totusi, in cursul acestui an, acest proiect sa fie finalizat si agricultorii sa aiba un instrument de care, cred eu, au nevoie multi ani de zile” a sustinut comisarul european.

In decursul vizitei sale in Romania, 16-20 mai, acesta a afirmat in cadrul Conferintei ‚Politica Agricola Comuna 2014-2020 in viziunea LAPAR’, ca el sustine Legea Camerelor Agricole, si ca este o lege pusa in plan inca de cand era ministru, dar pe care nu a reusit sa o finalizeze.
„ Eu am fost sustinator al Camerelor Agricole de multa vreme si cand am fost ministru am propus o lege pe care nu am apucat sa o duc pana la capat pentru ca am avut mandatul scurt. Mi se pare esential ca Romania sa aiba o structura de consultanta agricola prin care sa existe o legatura directa cu agricultorii, iar performanta sa fie masurata de agricultori si nu de altii din afara sistemului agricol. Daca activitatea unui consultant nu este masurata de performanta agricultorilor, nu are nici un sens sa cheltuim bani, nici publici, nici privati, pe consultanta. De asta pentru mine este importanta sa existe Camere Agricole care sa constituie o legatura intre reprezentantii agricultorilor si consultanta”, a mai afirmat acesta.

Este important ca structurile Camerelor Agricole sa fie conduse si constituite din agricultori si nu de catre stat.
„Cred ca este important sa existe o anumita constanta si coerenta in timp, indiferent cum se schimba guvernele, iar agricultorii sa aiba intr-adevar o structura care sa-i reprezinte, nu doar pentru a contesta politici guvernamentale, ci si pentru a construi in sector. Camerele Agricole pot fi o structura de reprezentare, prin care agricultorii transmit serviciilor de consultanta ceea ce au nevoie. Aici pot sa ajute si fondurile europene pentru ca am prevazut prin legislatia europeana ca prin noul PNDR, agricultorii sa aiba acces la o sustinere financiara pentru a-si plati partial consultanta agricola in cadrul proiectelor. Fondurile ar putea fi folosite de structura privata a agricultorilor care dezvolta serviciile de consultanta” a mai adaugat Ciolos.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h








Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016